Teknoloji

Sony projektör prototipi ile yüzeyleri dokunmatik ekrana dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony projektor prototip

Sony’nin Future Lab adını taşıyan Ar-Ge grubu, çılgın fikirleri prototip aşamasına getirmesiyle tanınıyor. Ekibin etkileyici vizyonunun en önemli örneklerinden birisi de, geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin Austin şehrinde gerçekleştirilen SXSW etkinliğinde görücüye çıktı. Sony projektör prototipi, düz yüzeyleri üzerinde ışığın oynatılabileceği bir ekrana dönüştürüyor.

“İnteraktif Masaüstü” olarak adlandırılan konsept, derinlik ve hareket sensörleri sayesinde yüzeyin üstüne koyulan kitapları da yansıtabiliyor. Sony’nin projesi, Bastian Brocker’in 2012’de PlayStation Eye kamera ve Microsoft Kinect sensöründen faydalanarak geliştirdiği artırılmış gerçeklik özellikli kahve masasının tamamen gerçeğe dönüştürülmüş bir versiyonu gibi gözüküyor.

Sony projektör prototipinin özelliklerini gösterirken cihazı, Lewis Caroll’un klasik eserlerinden Alice Harikalar Diyarında’yı kullandı. Şirketin temsilcisi kitabı açtığında kitapta bulunan animasyonlar sürüklenerek masaüstüne taşınabiliyor ve masaüstünde bulunan gerçek nesnelerle etkileşim içine girebiliyor. Masaüstü kullanıcıların el hareketlerini takip ederek parmakla yapılan temaslara karşılık verebiliyor.

Şu an için prototip aşamasında olsa da, Sony’nin sunduğu tarzdaki teknoloji büyük bir potansiyel taşıyor. Tarih kitapları ve önemli edebi eserler, bu projeyle hareketli ve interaktif ders materyallerine dönüşebiliyor. Bu tarz projektörler, mevcut ekranlar ve HoloLens gibi artırılmış gerçeklik konseptleri arasında da bir tür geçiş aracı niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER