Manşetler

Sony PlayStation yöneticisinden PS5 ile ilgili yeni ipuçları var

sony playstation game pass

Sony bu yıl E3’te yok. Ancak şirket gelecek oyun konsolu PlayStation 5 ile bazı yeni detaylar paylaştı. Oyun konsolunda PS4’teki gibi daha yavaş olan HDD yerine SSD depolama birimi sunulacak. 120Hz yenileme hızında 4K grafik desteği olacak. Böylelikle daha hızlı ekranların kaldırabileceği biçimde daha akıcı ve pürüzsüz görüntüler sunulacak. Ayrıca oyunlarda kaydedilen noktaları farklı konsol nesilleri arasında taşımaya imkan veren bir özellik de sunulacak. Böylelikle kullanıcılar eski konsollarında kaldığı noktadan yeni konsollarında devam edebilecekler.

CNET, Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan ile konuşarak yukarıda özetini verdiğimiz detayları elde etti. Ryan, Sony’nin PlayStation Now oyun servisini bu yılın ilerleyen zamanlarında bir sonraki aşamaya taşımayı planladığını söyledi. Her ne kadar bununla ilgili detayları vermese de, Sony’nin Microsoft ile oyun yayın teknolojileri alanında iş birliği için anlaştığını biliyoruz. Görünen o ki, iki rakip konsol üreticisi iş birliği yaparak Google gibi yenilerin önünü kesmeye çalışacak.

Bazı özellikler sayesinde konsol nesilleri arasındaki geçiş daha kolay biçimde gerçekleşecektir. Yeni konsolda bir oyunu, eski konsolda bıraktığınız yerden nasıl devam edeceğiniz konusunda nasıl bir yöntem izlenecek bilmiyoruz. Ryan, bunun PlayStation Now üzerinden yayınlanan oyunlar için mümkün olabileceğini söylüyor. Ya da PS5’in PS4 oyunlarıyla uyumluluk taşımasının bunun önünü açabileceğini ekliyor. Ancak amaç, ilk geçiş yapan kullanıcılara mümkün olduğunca kesintisiz bir uyum süreci sağlamak gibi görünüyor.

Ryan, Financial Times‘a verdiği demeçte ise; “Her şey ağa bağlandığında ve herkes birbirine bağlandığında ve herkes arkadaş olduğunda, geriye dönük uyumlulukla birlikte, bu topluluğu daha verimli bir şekilde taşıma fırsatının, oyuncular ve bizim için geçmişte herhangi bir noktadan çok daha çekici olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sony PlayStation 5’in gelecek yıl çıkması bekleniyor. Sony henüz konsolla ilgili resmi duyuru yapmadı. Ancak E3 öncesinde yöneticilerle yapılan bazı röportajlar sayesinde çeşitli özellikleri ve detayları biliyoruz. Şimdiye kadar PS5’in 8K grafik desteğine sahip olacağını ve AMD Ryzen yongalarını temel alan sekiz çekirdekli CPU ile çalışacağını biliyoruz. Aynı zamanda AMD Radeon donanımını temel alan bir GPU da olacak. Işın izlemeyi destekleyecek ve üç boyutlu ses desteği için de özel bir yongası olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER