Teknoloji

Sony’nin PlayStation Vue internet TV servisi iki hafta içinde faaliyete geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-vue-131114

Sony’nin internet TV servisi PlayStation Vue, önümüzdeki iki hafta içinde beta sürecini tamamlayarak üç ABD şehrinde faaliyete geçecek. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, PlayStation Vue, ilk etapta bir süredir test edildiği New York, Chicago ve Philadelphia’da kullanıma sunulacak. Sony, PlayStation 4 ve PlayStation 3 üstünde çalışan PlayStation Vue’yi 2015’in sonuna kadar ABD’nin tamamında faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz kasım ayında duyurulan PlayStation Vue’de CBS, FOX, NBC, Comedy Central, FX, Discovery gibi popüler Amerikan kanalları yer alıyor. Kullanıcılar PlayStation Vue ile bu kanalları canlı izleyebilmenin yanı sıra, kısa bir süre önce yayınlanan programları da tekrar izleyebilecek. PlayStation Vue ile kaydedilen programlar ise 28 gün boyunca bulutta saklanacak.

Sony’nin PlayStation Vue için talep edeceği aylık abonelik bedeli ise henüz bilinmiyor. Bu rakamın 50 ila 80 dolar arasında değişmesi öngörülüyor. Söz konusu bedelin ABD’deki aylık kablolu yayın ücretinden çok farklı olmadığını belirtmek gerekiyor. Sony’nin PlayStation Vue için geliştirdiği sezgisel ve etkileyici kullanıcı arayüzünün servisin geniş br kitleye ulaşmasında önemli bir rol oynaması umuluyor. Şirket uzun vadede PlayStation Vue’yi iki konsolunun ötesine taşıyıp iPad ve diğer cihazlardan da erişilir hâle getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER