Eğlence

Sony PlayStation VR2 hakkında yeni detaylar paylaştı

sony playstation vr2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PlayStation VR2 adını taşıyan yeni sanal gerçeklik başlığı hakkında bazı detaylar paylaştı. Kullanıcıların oyun alanlarını nasıl kuracağı hakkında bilgi veren şirket, sanal gerçekliğe uygun hazırlanmayan içeriklerin çalınması ve oynatılması konusuna da değindi.

Sony’nin “See Through View” adını verdiği özellik, kullanıcıların başlığı çıkarmadan fiziksel ortamlarındaki şeyleri görmesini mümkün kılıyor. Bu moda geçiş yapmak için başlıktaki işlev butonuna basmak veya Kontrol Merkezi’ndeki bir kartı kullanmak gerekiyor. Böylelikle kullanıcıların kısa süreli işleri daha hızlı şekilde halletmesi kolaylaşacak.

Söz konusu özellik, oyun alanının şekillendirilmesinde de kullanıcılara yardımcı olacak. Başlık oyuncuların bulunduğu odanın haritasını çıkaracak ve oyuncular da kontrol cihazını kullanarak bir sınır çizebilecek. Sistem oyuncuları çizdikleri sınıra yaklaştıklarında uyaracak.

PS5 HD Kamera ve bir yeşil perde sahibi olanlar ise canlı görüntülerini perdeye yansıtabilecek. Bunun VR deneyimini canlı yayınlamak isteyenler için basit ve pratik bir çözüm olduğu söylenebilir.

sony playstation vr2Sony PlayStation VR2’de VR içerikleri yenileme hızı 90 veya 120 Hz olan bir HDR videoda 4000 x 2040 piksel çözünürlükle sunulacak. VR için hazırlanmayan içerikler ise büyük bir sanal ekranda gösterilecek. Videoların yenileme hızı 24, 60 veya 120 Hz, çözünürlükleri ise 1920 x 1080 piksel olacak.

Sony PlayStation VR2 için henüz bir çıkış tarihi açıklamış değil. Şirket yakında çıkış tarihi ve yeni oyunlar konusunda bilgi vereceğini belirtmekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER