Teknoloji

Sony 4.2 milyon PlayStation VR sattı

sony playstation vr2

Sony PlayStation VR başlığının 3 Mart itibarıyla 4.2 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı. Sanal gerçeklik başlığının üç yıldan kısa bir süre içinde hatırı sayılır bir satış rakamına ulaşması Sony’yi sevindirirken, şirket söz konusu rakamın perakendeciler tarafından satılan cihaz sayısını temsil ettiğinin altını çizdi.

PlayStation VR, 2016’nın sonbaharında satışa çıkmış ve PlayStation 4 sahiplerine sanal gerçeklik tabanlı oyun deneyimi yaşama imkânını sağlamıştı. PlayStation 4’ün popülaritesi PlayStation VR’ın satışlarına önemli katkı sağlayan faktörler arasında üst sıralarda yer alıyor. PlayStation VR’ın Oculus Rift ve HTC Vive gibi rakiplerinin çalışması için güçlü bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. PlayStation VR ise yaygın bir konsol PS4’le çalışması sayesinde rekabete hatırı sayılır bir avantajla dahil olmuştu. Geçtiğimiz ocak ayı itibarıyla PlayStation 4 satışlarının 100 milyon seviyesine yaklaşmış olması, PlayStation VR’ın geldiği noktanın çok da şaşırtıcı olmadığını gösteriyor.

Küresel araştırma şirketi IDC’nin rakamlarına göre, 2018’in son çeyreğinde 300 bin Oculus Rift sevkiyatı gerçekleşti. HTC Vive sevkiyatları ise 230 bin seviyesinde kaldı. Aynı dönemde Sony’nin sevkiyatını gerçekleştirdiği PlayStation VR sayısının ise 463 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Sony PlayStation VR sahiplerine yeni oyunlar sunmaya da devam ediyor. Şirket, önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak 25 yeni sanal gerçeklik oyunu duyurdu. Bu oyunlar arasında ilk PlayStation VR oyunlarından biri olan London Heist’ın devamı niteliğindeki Blood & Truth, Everybody’s Golf VR, Five Nights at Freddy’s ve No Man’s Sky deneyiminin sanal gerçeklik versiyonu bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER