Teknoloji

Sony PlayStation VR için 15 Martta özel etkinlik düzenleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony playstation vr

Sony PlayStation VR adını taşıyan sanal gerçeklik başlığına dair yeni detayları 15 Martta düzenleyeceği bir etkinlikle duyuracak. PlayStation 4 için geliştirilen aksesuar konusunda yaklaşık iki yıldır pek fazla detay paylaşmayan şirket, Oyun Geliştiricileri Konferansı çerçevesinde gerçekleştireceği etkinlikte katılımcılara PlayStation VR’ı daha yakından deneyimleme imkanı da sunacak.

PlayStation VR, ilk kez bundan iki yıl önce yine Oyun Geliştiricileri Konferansı sırasında “Project Morpheus” kod ismiyle görücüye çıkmıştı. 2016’nın ilk yarısında piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation VR’ın son kullanıcı versiyonunun kesin çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil. PlayStation biriminin şefi Andrew House’ın sanal gerçeklik başlığı için “Yeni bir oyun platformu gibi fiyatlandırılacak.” açıklamasında bulunduğuna dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti.

PlayStation 4, 2014’te ABD’de 399 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Söz konusu fiyat noktası, Sony’ye kendisini ana sanal gerçeklik platformları içinde “en uygun fiyatlı seçenek” olarak konumlama fırsatını sağlayabilir. 599 dolarlık Oculus Rift ve 799 dolarlık HTC Vive için ayrıca güçlü PC’lere ihtiyaç duyulduğunu da unutmamak gerekiyor. 15 Marttan itibaren Sony PlayStation VR ile ilgili daha net ifadelerle konuşmak mümkün olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER