EğlenceManşetler

Sony PlayStation uygulaması gelecek ay çıkıyor, PS4 için ikinci ekran işlevi sunacak

Sony gelecek ay içinde Kuzey Amerika ve Avrupa’da piyasaya çıkacak PlayStation 4’ün deneyimini daha da ileri noktalara taşıyacak PlayStation uygulamasını da aynı ay içinde çıkaracağını duyurdu. Bu uygulama sayesinde mobil cihazlar PlayStation 4 ile etkileşim kurabilecek ve ek PSN özelliklerine erişmek mümkün olacak.

sony-computer-entertainment-261013Yeni uygulama iOS ve Android uyumlu olacak ve yüklendiği mobil cihazlara PS4 oyunları için ikinci ekran olarak kullanılma şansı verecek. Ayrıca Arkadaş Listeleri, Başarılar, Arkadaş Listesi içindeki arkadaşlarla mesajlaşma ve resmi PlayStation web sitesinde sunulan bilgilere erişme gibi işlevler bu uygulama tarafından sunulacak.

PlayStation uygulamasının diğer özellikleri arasında profil ekranlarına erişmek, PSN’deki arkadaş profillerini filtrelemek, diğer PS4 kullanıcılarının oynadıkları oyunları canlı izlemek ve PlayStation Store üzerinden oyun içerikleri satın almak da bulunuyor. Uygulama kullanıcıları arkadaşlarının paylaştıkları aktiviteler hakkında bildiriyor, PS4 kullanıcılarını gelen oyun davetleri hakkında da bilgilendiriyor.

PS4 sahileri PlayStation uygulamasını mobil cihazlarına yükleyerek desteklenen oyunlarda mobil cihazlarını ikinci ekran olarak kullanabilecek. Sony bunun örneğini The Playroom oyunuyla verdi. PS4’lerde yüklü olarak gelecek bu oyunda kullanıcılar resimleri mobil cihazlarına çizebilecek ve oradan TV’ye tek bir hareketle gönderip nesnenin oyun içinde üç boyutlu şekilde görüntülenmesini sağlayabilecek.

Öte yandan kullanıcılar aynı Wi-Fi ağına bağlı PS4 sistemlerini PlayStation uygulamasıyla kontrol edebilecek. PS4’ü bekleme moduna alma, başlatma gibi işlemler mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

PlayStation 4 15 Kasımda Kuzey Amerika’da, 29 Kasımda da Avrupa’da piyasada olacak. PlayStation uygulaması da sırasıyla 13 Kasım ve 22 Kasımda söz konusu bölgelerde çıkmış olacak.

PlayStation uygulamasını başlangıçta Türkiye’ye özel App Store veya Google Play’de görmek mümkün olmayabilir. Ancak PlayStation 4’ün Türkiye’de piyasaya çıkmasıyla birlikte mobil uygulamalar da buradaki kullanıcıların erişimine açılacaktır. Sony Türkiye yetkilileri PS4’ün Avrupa’da piyasaya çıktıktan sonra birkaç hafta içinde Türkiye’ye geleceğini dile getirmişti.

İlgili >> Sony (PRNewswire)

İLGİLİ HABERLER