Teknoloji

Sony PlayStation Suite SDK gelecek ay beta olarak yayınlanacak

p1010027_tb

Sony’nin PlayStation Suite yazılım geliştirme aracı Nisan 2012’de yayınlanacak. Bu araç sayesinde yazılımcılar PS Vita’nın yanı sıra PlayStation sertifikalı telefon ve tabletlerde çalışacak oyun veya içerikleri geliştirebilecek. Geçtiğimiz kasımda yayınlanan ve şimdiye kadar kapalı beta sürecinde olan PlayStation Suite SDK bu süre boyunca sadece ABD, İngiltere ve Japonya’da kullanılabildi. Gelecek ay yayınlanacak yeni beta ile bu yaygınlık daha da artırılmış olacak.

SDK’nın tam sürümü 2012’nin sonlarına doğru çıkacak ve PlayStation Store üzerinden içeriklerin yayınlanabilmesi için yıllık 99$’lık giriş ücreti alınacak. Japonya, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve Avsutralya’daki yazılım geliştiricileri açık beta hâlindeki SDK’ya erişebilecek. Aslında ilerideki aylarda çıkacak nihai SDK’ya kadar beta hâlindeki yazılım geliştirme aracı ücretsiz olarak sunulacak. Tam sürüm hâlindeki SDK daha önce ücretsiz beta ile geliştirilmiş tüm uygulamalarla geriye dönük uyumluluk taşıyacak, beta sürümüyle oyunlarını hazırlayanlar PS Vita üzerinde test gerçekleştirebilecek.

PlayStation sertifikalı cihazlar arasında Sony Ericsson Xperia arc, arc S, Play, Xperia S, Tablet S ve Tablet P yer alıyor. Sony, yılın ilerleyen aylarında çıkacak yeni cihazlarda da PlayStation desteğinin bulunacağı sözüü verdi. Ayrıca HTC gibi üreticilerin de PlayStation sertifikası almaya niyetli olduğu şeklinde dedikodular geliyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER