Eğlence

Sony, PlayStation Plus üyeliklerinde fiyat artışından sonra üyelik uzatma sınırı getiriyor

playstation plus türkiye fiyatları

Sony’nin popüler çevrimiçi oyun servisi PlayStation Plus için yeni duyurular peş peşe geliyor. Şirket, 12 aylık abonelik fiyatlarında ciddi bir artışa gidileceğini belirtmişti. Bu da yetmezmiş gibi, artık PlayStation Plus üyeliklerini belirli bir süreye kadar uzatmanın mümkün olmayacağı ifade edildi. Bu durum, özellikle Türkiye’deki kullanıcıları endişelendiriyor.

PlayStation Plus hizmetinde fiyatlandırma değişiklikleri

PlayStation Plus Essential, Extra ve Premium paketleri için yıllık fiyatlandırma şu şekilde değişiyor:

  • PlayStation Plus Essential 12 Aylık: 59,99 dolardan 79,99 dolara
  • PlayStation Plus Extra 12 Aylık: 99,99 dolardan 134,99 dolara
  • PlayStation Plus Premium 12 Aylık: 119,99 dolardan 159,99 dolara

Birçok oyuncu, zamlar öncesinde üyeliklerini çok yıllı şekilde uzatmıştı. Hatta bir kullanıcı 27 yıl gibi uzun süreli PS Plus üyeliği satın almıştı. Ancak şimdi, sosyal medya ve forumlarda gelen bilgilere göre, üyelik uzatma işlemi artık 2025 yılı ile sınırlanmış durumda. Bu sınırlamanın sadece Türkiye ile ilgili mi yoksa küresel bir uygulama mı olduğu henüz netlik kazanmadı. Ayrıca, konuyla ilgili resmi bir açıklama da henüz yapılmış değil.

Yeni fiyatlandırma 6 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek. Türkiye’deki fiyatların da artacağı tahmin ediliyor ancak şu an için kesin bir bilgi yok. Bu konuda Sony’den gelecek olan resmi açıklamaları beklemekten başka bir şey yapılamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER