EğlenceTeknoloji

Sony popüler PlayStation oyunlarının mobil versiyonlarını çıkaracak

sony playstation game pass

Oyun sektörünün devleri için yeni büyüme alanı olarak mobil oyunlar öne çıkıyor. Son yıllarda çok sayıda popüler PC ve konsol oyununun mobil versiyonları oyuncularla buluşmuştu. Fortnite, PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile bu yaklaşımın en başarılı örnekleri olarak ön plana çıkıyor. Microsoft xCloud ile Xbox portföyünü mobile taşırken, Google da bulut tabanlı Stadia ile bu pastadan pay almaya çalışıyor. Sony de bazı ikonik PlayStation oyunlarının mobil versiyonlarını çıkarmayı planladığını açıkladı.

Sony’nin yatırımcı ilişkileri gününde konuşan PlayStation biriminin patronu Jim Ryan, PlayStation oyunlarını mobile taşımak için bu yıl bitmeden adım atacaklarını belirtti. Ryan böylelikle oyunların kitlesini hatırı sayılır ölçekte genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Ryan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “2021 mali yılında bazı ikonik PlayStation oyunlarının mobil versiyonunu çıkaracağız. Bunlar 2021’de bize ciddi bir kâr getirisi sağlamayacak. Ancak edindiğimiz tecrübe ve mobilde çıkaracağımız oyunların sayılarının artmasıyla birlikte PC ve mobilin katkısı daha önemli hâle gelecek.”

VideoGameChronicles sitesinin haberine göre, Sony kendi bünyesinde geliştirdiği pek çok popüler PlayStation oyununu mobile taşımaya hazırlanıyor. Bu listede God of War, The Last Of Us ve Uncharted gibi oyunların bulunmasının heyecan yarattığı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER