EğlenceTeknoloji

Sony popüler PlayStation oyunlarını telefonlara taşımak istiyor

playstation mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation oyunlarını farklılaştırmayı pek tercih etmiyor. Şirketin bu tutumunun Uncharted: Fortune Hunter gibi sayılı istisnaları söz konusu. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Eurogamer’ın haberine göre, şirket PlayStation Studios için yeni bir yönetici arıyor. Bu yöneticinin görevi, PlayStation’ın en popüler oyunlarını mobile taşımak olacak. Listede mobile taşınacak oyunlar veya takvim konusunda bilgi verilmese de, mobilden sorumlu yöneticinin 3 ila 5 yıllık bir strateji geliştirebileceği belirtildi.

Sony’nin PlayStation markasını mobille buluşturmayı istediği yıllardır biliniyor. Ancak bu doğrultuda atılan adımlar şimdiye kadar pek iyi sonuç vermemişti. Birkaç küçük oyunun yanında Sony’nin bu yöndeki en dikkat çekici girişimi Xperia Play adını taşıyan “PlayStation telefonu” olmuştu. PlayStation Mobile ismi ise daha çok Horizon Zero Dawn gibi PC’de de oynanan oyunlarla anılıyor.

Popüler PlayStation oyunlarının mobile taşınması, Sony açısından bakıldığında oldukça doğal bir istek. PlayStation markasının kapsama alanını genişletecek bu hamle, oyun içi satın almalar sayesinde şirkete ekstra gelir sağlayabilir. Buna ek olarak; Fortnite, PUBG ve Roblox gibi oyunların da popülaritelerini büyük ölçüde mobil ekosisteme borçlu olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER