EğlenceManşetler

Sony PlayStation Now’ın kullanıcı arayüzünü güncelledi

sony-playstaton-now-080715-1

Sony’nin ”oyunlar için Netflix” şeklinde lanse edilen çevrim içi oyun servisi PlayStation Now geçtiğimiz yıl faaliyete geçmiş ve o günden bu yana ciddi bir güncelleme görmemişti. Abonelik seçeneğini eklemek dışında PlayStation Now’a pek dokunmayan Sony, PS4 için yayınladığı son yazılım güncellemesiyle PlayStation Now’ın kullanıcı arayüzünde köklü bir değişiklik gerçekleştirdi.

Eski PlayStation Now tasarımı, Sony’nin PlayStation 3 ve PlayStation 4’teki PlayStation Store tasarımına bir hayli benziyordu. Yeni tasarım ise geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen PS Vue TV servisini hatırlatan unsurları barındırıyor. PlayStation Now’ın yeni arayüzünde oyunlara dair daha fazla bilgi görmek mümkün olacak.

sony-playstaton-now-080715-2

Öne çıkarılmış oyunlar listesi yine ekranın üst kısmında yer alacak. PlayStation Now’a yeni eklenen oyunlar ise hemen aşağıda gösterilecek. Aşağılara inildikçe PlayStation Now’daki oyunlar kategorilerine göre düzenlenmiş biçimde sıralanacak. Kategori içinde gezinme içinse yatay doğrultuda ilerlemek gerekiyor.

PlayStation Now’ın yeni kullanıcı arayüzü, Netflix arayüzünde gezinmeye benzer bir his yaratıyor. Eskisine kıyasla daha basit ve daha modern bir görünüme kavuşan PlayStation Now, oyun detayları sayfasında kullanıcılara görsel anlamda daha fazla şey vadediyor. Tam ekranı kaplayan ekran görüntüleri de, yeni PlayStation Now arayüzünün görsel unsurları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER