Eğlence

Sony PlayStation Now 2015 model Samsung Smart TV’lerde bulunacak

playstation-now-logo-251214

Samsung ve Sony, PlayStation Now oyun akış servisini 2015’te çeşitli Samsung Smart TV modellerine getirmek için anlaşmaya gittiklerini duyurdu. Bu işbirliğiyle birlikte Samsung ilk PS Now lisansörü unvanını elde ediyor, ayrıca PlayStation oyunlarının Sony markası taşımayan cihazlarda oynanabilmesi için de önemli bir alan açılmış oluyor. Bu işbirliğiyle birlikte oyun oynamak için konsola ihtiyaç olmayacak, kullanıcılar Samsung Smart TV’lerindeki bir uygulamayı açıp oyunu doğrudan internet üzerinden oynayabilecek.

PlayStation Now henüz emekleme aşamasında olan bir servis. Yaklaşık bir yıl kadar önce CES 2014’te duyurulan bu servisle birlikte Sony oyun deneyimini daha geniş bir kitleye yaymayı hedefliyor. Samsung’un küresel TV pazarındaki hakimiyeti göz önünde bulundurulduğunda, Sony’nin oyun servisini Güney Koreli şirketin en yeni televizyonlarında dağıtılacak Smart Hub yazılımı içine entegre etmesi mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

Sony Computer Entertainment’in idari başkan yardımcısı Masayasu Ito, Samsung ile işbirliği yapmanın vizyonlarını gerçekleştirme yolunda önemli bir adım teşkil ettiğini, bir PlayStation konsoluna sahip olmayan geniş tüketici kitlesine PlayStation’ın neden eşsiz ve hayranlık uyandırıcı bir oyun deneyimi olduğunu göstermek amacıyla ulaşabileceklerini vurguladı.

Şu an için PS Now internetten oyun oynama servisi sadece ABD ve Kanada’da faaliyet gösteriyor ve PlayStation 3 oyunları sunuluyor. Yine de, 200’ün üzerinde barındırdığı oyunla PlayStation Now emekleme aşamasında bile tatmin edici bir oyun deneyimi vaat ediyor.

PlayStation Now’ın Samsung TV’lerindeki deneyimin ilk olarak gelecek ayın başında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2015’te gösterilmesi bekleniyor. Sony’nin bu oyun akış servisiyle ilgili planları göz önünde bulundurulduğunda, LG gibi diğer büyük TV üreticilerinin de trene binmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER