EğlenceManşetler

Sony PlayStation Network ve Qriocity servislerini yeni haftayla birlikte yeniden faaliyete geçirecek, üyelere “yeniden hoşgeldin” hediyeleri sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PlayStation Network ve Qriocity internetten canlı içerik servislerinin önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak yeniden servise alınacağını resmen duyurdu. Söz konusu işlemin gerçekleştirilmesi sırasında bölge bölge hareket edilecek. Çevrimiçi oyun, müzik indirme servisi, PlayStation Home erişimi ve diğer servisler daha güçlü bir şekilde yeniden faaliyete geçirilmiş olacak. Öte yandan Sony bu talihsiz olaydan etkilenen PSN ve Qriocity üyelerine “yeniden hoşgeldiniz” anlamında, gönül alma ve teşekkür niteliğinde ücretsiz içerikler de sunacak.

Yeniden faaliyete geçecek servislerin arasında PS3 ve PSP sistemlerinde çevrimiçi oyun özelliği, PlayStation Home, arkadaş listesi ve sohbet işlevleri de yer alıyor. Medya tarafında ise Qriocity kapsamında sunulan Music Unlimited gibi servisler ve PS3/PSP/MediaGo tarafından internetten indirilen, ancak henüz kullanım süresi geçmemiş kiralanmış içeriklerler de geri döndürülecekler listesinde yer alıyor. Her iki medya servisi de kullanıcılara hesap yönetim sayfalarına erişme ve şifrelerini yeniden yapılandırma imkânı sunacak.

Güvenlik cephesine bakılacak olursa, Sony otomatikleşmiş yazılım izleme ve konfigürasyon yönetim çözümlerini sistemine ekliyor, böylelikle gelecekteki muhtemel saldırılara karşı önlem alınmış; yazılım sızmalarını, yetkilendirilmemiş girişleri ve sıradışı aktiviteleri tespit etme imkânı sağlanmış olacak. Daha iyi veri koruma ve şifreleme sistemlerinin yanı sıra ek güvenlik duvarlarıyla sistemler daha emniyetli hâle getirilmiş durumda. Öte yandan, veri merkezi yeni ve daha güvenli bir konuma taşınacak.

Sony PS3 kullanıcılarının PSN servisinde yeniden çevrimiçi olmadan önce bir güvenlik güncellemesini yüklemeleri mecbur olacak. Ayrıca PSN hesap şifrelerini de değiştirmeleri konusunda kendilerine uyarıda bulunulacak. Söz konusu şifre ya hesabın etkinleştirildiği PS3 üzerinden ya da onaylanmış e-posta doğrulama yöntemiyle değiştirilebilecek.

Son olarak, Sony sunacağı “Welcome Back” teşekkür programıyla kullanıcıların gönüllerini almayı hedefliyor. Bu kapsamda mevcut PSN kullanıcılarına 30 günlük ücretsiz PlayStation Plus üyeliği sunulacak, PlayStation Plus servisini hâli hazırda kullananlara ise 30 günlük ek ücretsiz kullanım hakkı verilecek. Ayrıca Sony seçilmiş PlayStation eğlence içeriklerini ücretsiz olarak indirmeye sunmayı planlıyor. Hangi oyun veya içeriklerin ücretsiz sunulacağı şu an için belli olmuş değil. Qriocity abonelerine de 30 günlük ücretsiz erişim hakkı sunulacak.

Bu arada Sony abonelerine kimlik çalınmalarına karşı koruma servisleri ya da benzer programlara katılmaları hususunda yardımda bulunacak. Ancak şirket bu sürecin nasıl işleyeceğini detaylandırmış değil. “Welcome Back” programı önümüzdeki haftalarda, Sony tüm servisleri yeniden faaliyete geçirip kararlı bir noktaya getirdikten sonra başlayacak.

Sony 30 günlük ücretsiz içerikle kullanıcıların gönlünü alıp güvenini kazanabilecek mi? Bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – Sony PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER