EğlenceManşetler

Sony PlayStation Network servisleri bugünden itibaren kullanıma açılıyor – Video (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation Network’ün tekrar açıldığını duyurdu. Kullanıcıların PSN ağına girmeden önce 3.61 numaralı yazılım güncellemesini cihazlarına kurmaları zorunlu. Söz konusu güncelleme dosyası Kuzey Amerika ve Avrupa’daki PS3 konsollarına gönderilmeye başlandı. Yaptığımız kontrolde Türkiye’deki PS3’ler için de bu güncellemenin çıktığını gördük.

PSN’in yeniden ayağa kalkma sürecinin ilk fazını oluşturan bu süreç PSN ve Qriocity servislerine giriş, PS3 ve PSP üzerinden çevrimiçi oyun, sohbet işlevi ve PlayStation Home gibi işlev ve servislerin faaliyete geçmesini kapsıyor. Zorunlu olan güvenlik yazılımını yükledikten sonra kullanıcıların karşısına PSN şifrelerini değiştirmelerini zorunlu kılan bir ekran çıkacak. Ayrıca kullanıcının şifresini hangi cihaz üzerinden değiştirebileceğine dair kısıtlamalar da getiriliyor.

PS3 sahibi bir kullanıcı PSN şifresini sadece kendi PS3 sistemi üzerinde ya da PSN hesabını aktive ettiği PS3 üzerinde değiştirebilecek. Eğer kullanıcı sistem üzerindeki hesabıyla henüz birşey indirmemişse, kullanıcının PSN hesabını kaydettirdiği e-posta adresine bir e-posta gönderilecek. Bu e-posta şifrenin değiştirilmesini mümkün kılan bir bağlantı içerecek. Kullanıcı bu bağlantıyı tıklayıp açılan sayfadaki adımları izleyerek şifrelerini değiştirebilecek. Şifre değişim işleminden sonra kullanıcı yeni şifresiyle hesaba giriş yapabilecek.

Sony’nin PlayStation Türkiye sayfasından da konuyla ilgili olarak aşağıdaki gibi bir açıklama yapıldı:

“Öncelikle sizlere geçtiğimiz bir kaç haftada yaşattığımız rahatsızlık nedeniyle samimi üzüntümüzü ve sistemi yeniden çalıştırma sürecimizde göstermiş olduğunuz sabırdan ötürü hepinize teşekkürlerimizi iletmek isteriz.
PSN servisleri bugün itibariyle ülke ülke tekrardan kullanıma açılıyor.
Firmware güncellemenizi yapıp, şifrenizi değiştirebilirsiniz.
İlk aşamada sadece online oyun hizmeti servise girecektir.”

Yeni çıkan PS3 yazılım güncellemesini PS3’e kurmamıza rağmen henüz PSN’e giriş yapabilmiş değiliz. Ayrıca şifre değiştirme ekranı da karşımıza çıkmadı. Gelişmeleri takip edip güncellemeleri bu sayfadan duyuracağız.

Bu arada Sony PSN servisinin yeniden geri gelmesiyle ilgili olarak Sony’nin üst düzey yöneticilerinden Kazuo Hirai bir açıklama yaptı. Aşağıda bu açıklamanın yer aldığı videoyu bulabilirsiniz.

Video: Kazuo Hirai’den PSN’in geri geldiğine dair duyuru

İlgili – Sony PlayStation Blog
İlgili – PlayStation Türkiye (3.61 güncelleme özellikleri)

Güncelleme: Türkiye, Sony PlayStation yapılanmasında Orta Doğu’da görülüyor. PlayStation Türkiye Facebook sayfasında konuyla ilgili olarak aşağıdaki gibi yorumda bulunulmuş.

“Bugün açılacak bölgeler Amerika, Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Orta Doğu (Türkiye’nin de bulunduğu bölge). Ülkelerin açılma sırası elimizde yok, o nedenle tam olarak saat veremiyoruz. Ancak ekip en hızlı şekilde bütün ülkeleri açmak için çaba gösteriyor.”

İLGİLİ HABERLER