Eğlence

Sony PlayStation Mobile üyelik ücretini düşürerek daha fazla geliştirici çekmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation Vita ve PlayStation sertifikalı mobil cihazlar için daha fazla oyunun sunulmasını amaçlayan Sony bu amaçla yayıncı lisans ücretlerini dünya çapında azaltma yoluna gitti. Böylelikle oyunların PlayStation Mobile platformuna herhangi bir ücret olmaksızın gelmesine kapı açıldı. Oyun geliştiricileri daha önceleeri bir oyun yayınlamak için 99 dolarlık yıllık ücret ödemek zorundaydı. Atılan adım ilginin düşük seyrettiği ve oyun sayısının az olduğu platforma biraz olsun nefes aldırabilir.

playstation-mobile-logo-090513

Sony’nin geçen yıl başlattığı PlayStation Mobile programının ilk ortağı HTC olmuş, daha sonra da Fujitsu ve Sharp gemiye dahil olmuştu. Sony ve bu şirketler tarafından geliştirilen mobil cihazlarda yüklü gelen PlayStation Mobile uygulaması aracılığıyla özel PlayStation oyunlarına ulaşmak ve bunları mobil cihazlara yüklemek mümkün oluyor.

Bu arada PlayStation Mobile üzerinde oyun yayınlayan geliştiricileri oyunları mağaza içinde göstermek gibi bir mücadele de bekliyor. Sanal mağazada bu oyunlar için ayrılan alanın fazla görünürlülüğü olmadığı belirtilirken yine de olumlu yönde atılan adımların da olduğu görülüyor. Sony gelecekte bu oyunların PlayStation Network’ün geri kalanıyla olan entegrasyonunu artırmak için daha fazla adım atmayı planlıyor. Söz konusu değişikliklerin ne zaman geleceği konusundaysa henüz net bir bilgi verilmiyor.

İlgili >> PlayStation US Blog

İLGİLİ HABERLER