Teknoloji

Sony PlayStation kumandası için yeni bir tasarım patenti aldı

sony playstation dualshock 4

Sony, PlayStation için yeni bir oyun kumandası üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Polygon sitesinde yer alan habere göre, teknoloji devi 26 Aralık’ta yeni bir kumanda tasarımı prototipinin patentini aldı. Söz konusu patente, Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’nun (WIPO) veri tabanında rastlamak mümkün oluyor.

Veri tabanındaki çizimlere bakıldığında yeni kumandanın da mevcut DualShock 4 kumandaya benzediği görülüyor. Ancak PS butonunun çıkarılması ve arka tarafa iki butonun daha eklenmiş olması dikkat çekiyor.

Sony, 23 Ocak’ta çıkaracağı ek aksesuarıyla DualShock 4’ün arkasına ekstra butonlar yerleştirmeyi mümkün kılıyor. Yeni tasarımda da arkaya yerleştirilen tuşlar programlanabilir gibi görünüyor. Bu tuşlar sayesinde oyunların kontrolünün daha sezgisel ve kolay hâle gelebileceği belirtiliyor.

Sony yeni oyun kumandasını PlayStation 5 ile sunabilir

Polygon‘un haberinde ise kumandanın arka panelindeki tuşların yerinin de değiştirilebileceği ifade ediliyor. Dolayısıyla nihai üründe farklı bir yerleşimi görmek pek sürpriz olmayacaktır.

Sony’nin yeni oyun kumandasının çıkışı için akıllara gelen ilk seçenek PlayStation 5 oluyor. Yeni nesil oyun konsolu, 2020’nin sonlarında gözler önüne çıkacak. Patenti alınan kumanda tasarımının hiçbir zaman resmiyet kazanmayabileceğini belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER