EğlenceManşetler

Sony PlayStation için yol haritasını Gamescom 2012’de paylaştı

Sony, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Gamescom 2012’de düzenlediği etkinlikle PlayStation’daki yol haritasını kamuoyu ile paylaştı. Yaklaşık 1 saat süren sunumda Sony, PS Vita ve PlayStation 3 için yayınlanacak birçok oyunu da yine aynı etkinlikte görücüye çıkardı. Sony Computer Entertainment Europe Başkanı Jim Ryan’ın sık sık sahnede görüldüğü etklinlikte PlayStation Mobile’ın duyurusu yapılırken, PlayStation Move’a özgü bazı yenilikler de kamuoyu ile paylaşıldı.

Etkinlikte ilk sırayı Sony’nin bu yıl içinde piyasaya sürdüğü PS Vita aldı. PS Vita için yayınlanacak oyunlardan en ön planda olanı ise hiç kuşkusuz Little Big Planet 2 idi. PS Vita’nın yıldızı olarak lanse edilen oyun bazı yeni özellikler ile de uyumlu olacak. Little Big Planet 2’yi PlayStation 3 üzerinden oynarken, PS Vita’yı da kontrol cihazı olarak kullanmak mümkün olabilecek. Cross-Controller adı verilen özellik sayesinde kullanıcılar oyun oynarken iki ekrandan da faydalanabilecek. PS Vita için ön plana çıkarılan diğer oyunlar ise PlayStation All-Stars Battle Royale, Call of Duty Black Ops, Tearaway ve Killzone oldu. 28 Ağustos itibariyle PS one Classics oyunlarının da PS Vita’da oynanabileceği açıklandı.

Etkinlikte görücüye çıkanlardan biri de PlayStation’ın yeni servisi PlayStation Mobile oldu. Bu servis ile PlayStation’a özel bazı içerikler Sony tarafından PlayStation sertifikasına sahip Android cihazlar üstünden de oynanabilecek. PlayStation sertifikasını alan ilk iki üretici ise ASUS ve wikipad oldu. PlayStation’ın bulut servisi olan PlayStation Plus’ın kapasitesi 150 MB’tan 1 GB’a yükseltilirken, servise eylül ayı itibariyle PS Vita üstünden de erişebileceği belirtildi. Yeni yayınlanan Cross Buy özelliği sayesinde PS Vita için satın alınan oyunların, PlayStation 3’e de ücretsiz olarak indirilebilecekleri ifade edildi.

PlayStation’ın Move ile birlikte çalışan servisi Wonderbook’a özgü içerikler de etkinlikte tanıtıldı. J.K. Rowling imzası taşıyan Book of Spells, Diggs Nightcrawler, Walking With Dinosaurs’un dışında Disney karakterlerinin de Wonderbook dünyasında yer alacağı belirtildi. Dünyanın en popüler oyun serilerinden biri olan FIFA da serinin en son oyunu FIFA 13 ile Move özelliklerine kavuşuyor. EA Sports ekibi etkinlikte bir demo düzenledi ve Move’un FIFA 13’teki kullanımının tadımlık da olsa görülmesini sağladı. Sony, PlayStation 3 için yayınlanacak bazı diğer oyunların tanıtımlarını da etkinlikte izleyiciler ile paylaştı.

İlgili >> PlayStation Europe (Twitter)

İLGİLİ HABERLER