EğlenceTeknoloji

Sony Avrupa’da PlayStation için oyun indirme hızlarını düşürüyor

playstation mobil

Sony, Avrupa’da PlayStation için oyun indirme hızlarını düşüreceğini açıkladı. Şirket, böylelikle kıtadaki genel internet hızının korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Sony’nin kararını duyurduğu blog yazısında, bu durumun multiplayer oyun deneyiminin etkilemeyeceğinin altı çizildi.

Sony’nin açıklamasında, oyuncuların internet üzerinde oyun oynarken “sağlam oyun” deneyiminin keyfini yaşamayı sürdüreceği belirtildi. Oyunların indirme işlemleri ise bu süreçte daha yavaş veya ertelemeli şekilde gerçekleşecek.

Sony, oyun konsolu için küresel koronavirüs salgını nedeniyle bant genişliği sınırlamasına giden ilk şirket oldu. Ancak çok sayıda çevrimiçi içerik servisi bu hafta itibarıyla benzer kısıtlamalar uygulamaya başlamıştı. Netflix, Amazon, Disney, Apple ve YouTube gibi pek çok şirket, Avrupa’daki video içerik kalitesini sınırlandırmış durumda. Hatta YouTube dünya genelinde videolarını bir ay boyunca standart çözünürlükte başlatacak.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde pek çok kişi evinden çalışıyor. Şirketler bu tarz önlemlerle herkesin ihtiyaç duyduğu yüksek hızlarda internete erişmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Sony’nin açıklamasında, indirme trafiğini yönetmek için Avrupa’da faaliyet gösteren internet servis sağlayıcılarıyla işbirliği yapıldığı belirtildi. Açıklamada Sony’nin internet erişiminin tutarlılığına dair endişeler konusunda kendi üzerine düşeni yapmaya çalıştığı da vurgulandı.

Sony, PlayStation oyun indirme hızlarını hangi ölçüde düşüreceği ve indirme işlemlerinin ne zaman ertelenebileceği konusunda ise bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER