EğlenceTeknoloji

Sony PS5’in çıkışı yaklaşırken oyun gelirlerini artırmaya devam ediyor

sony playstation game pass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PlayStation 4 dönemini kapatmaya hazırlanırken oyun biriminin gelirlerini artırmaya devam ediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, geride kalan çeyrekte PlayStation bağlantılı gelirler 4.9 milyar dolara ulaştı. Birimin kârı ise 1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirket bu alanlarda bir önceki yıla kıyasla sırasıyla yüzde 52 ve 40 artış sağladı.

PlayStation 5, yaklaşık iki hafta sonra satışa sunulacak. Dolayısıyla bu Sony’nin geride kalan çeyrekteki PlayStation gelirlerinin normalden daha düşük olması bekleniyordu. Ancak Sony’nin çeyrek başlamadan önce üretimi artırması, işleri tersine çevirdi. Maliyet artışının kârı etkilediğini belirten şirket, gelirlerin de PS4 satışlarındaki düşüşten etkilendiğini; ancak oyun satışlarının ve PlayStation Plus aboneliklerinin artmasının bu etkiyi kırdığını açıkladı.

Şirket bir önceki çeyreğe Ghost of Tsushima’yı çıkararak başlamıştı. Temmuz ayında yayınlanan oyun, ilk üç gününde 2.4 milyon kopya satmıştı. Bu da Ghost of Tsushima’yı PS4 platformunun en hızlı satan birinci taraf oyunu hâline getirmişti.

Oyun tarafında yıllık öngörüsünü revize eden Sony, 31 Mart’ta sona erecek mali yılı 2.6 trilyon yen gelir ve 300 milyar yen kâr ile tamamlamayı bekliyor. Bu da hem gelir hem de kâr tarafında yüzde 26’lık bir artış anlamına geliyor. Bunun PS5’in piyasadaki ilk yılı için etkileyici bir oran olduğu söylenebilir.

Sony, PlayStation 5 üretiminin kısıtlı olması nedeniyle ilk etapta gelirlerinin çok yüksek olmayabileceği uyarısında da bulunuyor. Reuters’a konuşan Sony Interactive Entertainment’ın şefi Jim Ryan, PS5’e olan talebin yüksekliğine dikkat çekti. Ryan, bu durum nedeniyle herkesin ilk günden bir PS5 bulamayabileceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER