Eğlence

Sony, PlayStation 5 ve PC için yeni çok oyunculu oyunlar geliştirmek için Firewalk Studios’u satın alıyor

sony playstation firewalk

Sony, perşembe günü yaptığı açıklamada, PlayStation 5 ve PC için “özgün AAA çok oyunculu oyun” geliştirmek amacıyla Firewalk Studios’u ProbablyMonsters’tan satın aldığını açıkladı. Sony, geçtiğimiz yıl Destiny yapımcısı Bungie ve Jade Raymond liderliğindeki Haven Interactive Studios’u satın alarak çok oyunculu oyunlara büyük yatırımlar yapmaya başlamıştı ve Şubat 2022’de Mart 2026’ya kadar 10’dan fazla canlı hizmet oyunu yayınlamayı planladığını açıklamıştı.

Henüz yeni oyun hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz, ancak Sony’nin PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst, konuyla ilgili bir PlayStation blog yazısında “ekibin, oyuncuları yeni ve yenilikçi yollarla bir araya getiren modern bir çok oyunculu oyun geliştirme hedeflerinden sürekli olarak etkilendik” dedi. Hulst, bir basın açıklamasında ise “Firewalk’ın hayranlar için neler hazırladığını gördüklerinde çok memnun kalacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Firewalk Studios, Activision’da Destiny’nin genel müdürü ve kıdemli başkan yardımcısı olan Tony Hsu ve daha önce Bungie’da yaratıcı direktör olarak görev yapmış Ryan Ellis tarafından yönetiliyor.

Sony, geniş ve sinematik tek oyunculu oyunlarıyla daha çok bilinse de, şimdi çok oyunculu oyunlar alanını da güçlendirmeye çalışıyor. Bu önemli bir karar olabilir, özellikle Microsoft’un Call of Duty yapımcısı Activision Blizzard’ı satın alma süreci büyük mercek altındayken. Firewalk’tan gelecek bu yeni oyunun yanı sıra, Sony artık popüler bilim kurgu nişancı oyunu Destiny 2’ye sahip, Haven’da çok oyunculu bir oyun geliştirmekte ve Guerrilla Games’de büyüyen Horizon evreninde geçen çok oyunculu bir başlık üzerinde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER