EğlenceManşetler

Sony PlayStation E3 2016: PlayStation VR ve oyun tanıtımları

sony playstation e3 2016

sony playstation e3 2016Sony, E3 2016 öncesinde gerçekleştirdiği basın etkinliğini daha çok yakında çıkacak oyunlarla ilgili tanıtım ve detaylara ayırdı. God of War’ın en son versiyonuyla başlayan Sony, iyi bilinen formüle aksiyon maceranın yeni bir açısını ekliyor.

The Last Guardian için nihayet bir çıkış tarihi açıklanırken Quantic Dream’s Detroit: Become Human için de çıkış tarihi açıklandı. Horizon: Zero Dawn ve daha fazla oyunun da oynanabilir canlı demoları gösterildi.

Her şeyden önemlisi ise Sony’nin PlayStation VR girişimiyle ilgili olarak yapılan duyuru oldu. 13 Ekimde Kuzey Amerika’da satışa sunulacak olan PlayStation VR için 399 dolarlık satış fiyatı belirlendi. Batman Arkham VR, Resident Evil 7 gibi oyunlar sanal gerçeklik deneyimiyle sunulacak. Bunun yanında daha başlangıçta 50’den fazla oyun da sanal gerçeklik destekli olarak çıkacak.

Sony’nin E3 2016 basın etkinliğinde gösterilen en iyi oyun fragmanlarını aşağıda bulabilirsiniz:

God of War

Yakında çıkacak PS4 oyunu aksiyon ve macerayı Sony’nin en iyi bildiği yöntemle birleştiriyor. Ve fazlasıyla etkileyici görünüyor. Kar efektlerinden grafiksel duyarlılığa, devasa karakterlerden yüksek hızlı aksiyona kadar bu oyun gerçekten sarmalıyor. Oyun severlerin 2017’yi dört gözle bekleme sebeplerinden bir tanesi bu oyun olacak.

Days Gone

Başlangıçta sadece kısa bilgi vermekle yetinen Sony, daha sonra etkinliğin kapanışına doğru korkutucu bir zombi başlığına dönüşecek gibi görünen oyunun canlı sunumunu yaptı.

Yaşayan ölü sürüsünün bisikletli kahramanı kovaladığı zamanlar sadece ekran karşısındaki oyuncuları değil, oyunu izleyenleri de kalp çarpıntısından uzak tutmayacaktır. Sony’nin Dead Rising’e cevabı olarak nitelendirilebilecek bu oyun 2017’de çıkış yapacak.

Death Stranding

Kojima’nın Konami sonrası görevinin ilk ürünü karşınızda. Metal Gear Solid’in arkasındaki esas beyin olan Japon geliştirici, yeni Kojima Productions yapım eviyle birlikte Sony ile bir anlaşma imzalamıştı.

Walking Dead’in yıldızlarından Norman Reedus’ın baş karakteri olduğu bu oyun dramatik bir parçayla başlangıç yapıyor. Bu yeni oyun hakkında fazla bir detay yok, ancak gösterilen klipler şimdiye kadarki en sinematik ve göz alıcı oyunlardan birisiyle karşılaşacağımızı gösteriyor.

Horizon: Zero Dawn

Canlı oynanış ön gösterimi Horizon: Zero Dawn oyununun harika bir open-world deneyimi sunacağını gösteriyor. Witcher 3 ve Far Cry’ı macera ve RPG aksiyon açısından buluşturan bu oyun, temelde ilkel insanların dinozor benzeri robot yaratıklarla olan mücadelesi üzerinden ilerliyor. Robotları alt etmek için farklı silahlara ve mühimmata ihtiyaç var.

Yok edilebilir ortamlar, robot dinozorlar, geniş bir dünya ve dişi bir baş kahraman ile bu heyecanlı oyun 28 Şubat 2017 tarihinde dağıtıma çıkacak.

The Last Guardian

Sony’nin bulmaca oyununun çıkış yapması için epey uzun bir zaman geçti, ancak en sonunda bu Japon macerası için bir çıkış tarihi verildi: 25 Ekim 2016.

Spiderman

Popülerliğini hiç kaybetmeyen bu Marvel klasiği Insomniac Games’in çalışmalarıyla, PS4’e özel olarak geliyor. Ağ fırlatmalar, çatılardan uçmalarla klasik bir Örümcek Adam oyunundan beklediğiniz her şey bu oyunda olacak.

Call of Duty: Infinite Warfare

Sony Call of Duty: Infinite Warfare oyununun yeni oynanış videosunu gösterdi. Görünen o ki, daha önceki Call of Duty oyunlarına hiç benzemeyen yeni bir deneyim oyuncuları bekliyor. Video yıldız savaşçısı geminin kalkışı ve it dalaşıyla başlıyor, sonra da tek bir savaşçının uzay yürüyüşüne ve bu sırada karşısına çıkan düşmanlarla giriştiği mücadeleye dönüşüyor. Call of Duty: Infinite Warfare bu yıl 4 Kasım tarihinde yayınlanacak.

Detroit: Become Human

David Cage’in Quantic Dream oyun stüdyosu sinematik oyunlar ve Detroit: Become Human’ın unsurlarını yapmasıyla biliniyor. İnsan benzeri robotların dünyasını anlatan bu oyun oldukça ilgi çekici görünüyor. Oyun için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

PlayStation VR

Sony’nin PS4’e sanal gerçeklik boyutu ekleyecek yeni aksesuarı 13 Ekim tarihinde 399 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar da VR destekli 50’den fazla oyunun çıkması bekleniyor.

Baştan sonra sanal gerçeklikte oynanabilecek Resident Evil 7’den Star Wars Battlefront PS VR deneyimine ve Batman Arkham VR’a kadar, popüler başlıkların PlayStation VR deneyimini yaşatacağını görüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER