Teknoloji

Sony iOS ve Android için çıkaracağı PlayStation App ile PS4’e ikinci ekran desteği ekleyecek

Sony, yeni duyurduğu PlayStation 4 oyun konsolunda mobil cihazlarla entegrasyonu da unutmuyor. Geliştirilen bir ikinci ekran uygulamasıyla birlikte kullanıcıların akıllı telefon ve tabletlerini oyun esnasında yardımcı cihazlar olarak kullanmalarına izin verecek. Uygulama sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının oynadıkları oyunları da bir internet bağlantısını bulunduğu her yerden izleme fırsatı sunacak.

playstation-app-210213

PlayStation App olarak adlandırılacak bu uygulama hakkında çok fazla detay verilmese de, Sony bu uygulama sayesinde kullanıcıların oyun oynarken oyun içinde bulunan harita ve bunun gibi unsurları mobil cihaz üzerinden görüntüleyebileceğini kaydetti. Aslına bakarsanız, Sony böylelikle PlayStation App uygulamasıyla birlikte Microsoft’un SmartGlass ile yaptığının aynısını yapacak. Tabii ki bu, PlayStation App’in yalnızca bir özelliği olacak gibi görünüyor.

PlayStation App uygulaması arkadaşlara oyunun canlı akışını görüntülü olarak izleme fırsatı verecek, bunu yeni konsolun her zaman açık olacak video sıkıştırma tekniği sayesinde gerçekleştirecek. Uygulamanın bir diğer artısı da yeni oyunları hareket hâlindeyken satın alma ve evdeki konsola hemen indirme imkanı sunması olacak. Böylelikle dışarıdayken bir oyunu satın alan kullanıcılar eve geldikleri anda oyunu konsollarında yüklenmiş ve oynamaya hazır hâle gelmiş bulacaklar.

Görünen o ki, yeni gelecek PlayStation App uygulaması mevcut PlayStation Official App uygulamasından daha fazla yetenek taşıyor. Sony, bu uygulamanın iPhone, iPad ve Android ile çalışan akıllı telefon ve tabletler için yayınlanacağını kaydetti.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER