Teknoloji

Sony PlayStation 5 üretiminde kapasiteyi artırıyor

sony playstation 5 pro

Sony, PlayStation 5 satışları konusunda şimdiden oldukça iddialı görünüyor. Japon medyasında çıkan haberlere göre, şirket yeni konsolu için verdiği ilk üretim siparişlerini en az yüzde 50 oranında artırdı. Bu da Sony’nin PS5 satışları konusundaki iddiasını gözler önüne seriyor.

Sony’nin 2020’de 6 milyon adet PS5 üreteceği söyleniyordu. Ancak Nikkei’nin haberinde bu sayının 9 milyonu bulabileceği belirtildi. Bloomberg’in haberinde ise üretilen PS5 sayısının 10 milyona çıkabileceği ifade edildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerinde daha fazla vakit geçirmesinin PS5’e olan talebi artırması öngörülüyor. Eğer Sony’nin satışları üretim için verdiği siparişe biraz yaklaşırsa, bu PS4’e kıyasla önemli bir sıçrama anlamına gelecek. 2013’ün kasım ayında satışa sunulan PS4, yıl sonuna kadar 4.2 milyon adet satmıştı.

PlayStation 5 üretiminde kapasiteyi artırma kararı alan Sony, bu tarz bir adım atan tek donanım üreticisi değil. Nikkei’nin haberine göre, Facebook da yılın ikinci yarısı için Oculus sanal gerçeklik başlıkları için üretim kapasitesini 2 milyona çıkarmayı planlıyor. Bu da şirketin 2019’daki toplam üretimine kıyasla yüzde 50 oranında bir artış anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER