Teknoloji

Sony PlayStation 5 Slim Türkiye pazarında

ps5

Japonya’nın köklü teknoloji şirketi Sony, oyun dünyasının en çok beklenen yeniliklerinden biri olan PlayStation 5’in yeni modellerini geçtiğimiz aylarda tanıttı. Türkiye pazarına da “resmi” olarak giriş yapan bu yeni konsol sürümleri, tasarım anlamında yapılan değişikliklerin yanı sıra teknik özellikleriyle de eski versiyonların performansını koruyor.

Temel performans unsurlarını korurken daha zarif ve kompakt kasalara ev sahipliği yapan bu yeni PlayStation 5 versiyonları, yer aldıkları mekanlara estetik bir diğer boyut getirmektedir. Önceki modellere göre daha ince ve kısaltılmış hatlara sahip olan bu konsollar, hem disk sürücülü hem de disk sürücüsüz iki farklı yapıda oyun severlerin karşısına çıkıyor. Ancak asıl yenilik, artık disk sürücüsünün ayrı bir aksesuar olarak da temin edilebilir olmasıdır.

Yurt dışında disk sürücüsüz ve 450 dolar fiyat etiketine sahip “Dijital” versiyona, isterlerse kullanıcılar 80 dolarlık ayrı bir disk sürücüsü ekleyebiliyorlar. Bunun yanı sıra, disk sürücüsüne direkt olarak sahip olan ana modelin uluslararası piyasada 500 dolarlık bir satış fiyatı bulunuyor. ABD’de kasım ayı itibariyle raflardaki yerini alan bu ürünler, artık ülkemizde de resmi garantili olarak temin edilebiliyor.

Türkiye’deki oyun meraklıları, önceden belirli yayıncılar üzerinden ulaşabildikleri PS5 “Slim” sürümlere şimdi ne yazık ki, 30.000 Türk Lirası gibi oldukça yüksek bir fiyatla erişebiliyorlar. Fiyat farkına rağmen bu yeni versiyonların getirdiği incelik ve boyut küçülmesi kullanıcılar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor.

Yeni PS5 modellerinin tasarım inceliği

Bu yeni lansmanın ilgi çekici bir diğer yönü ise ürünlerin fiziksel boyutlarındaki değişimdir. Yeni ve eski PlayStation 5 modelleri arasındaki boyut farkı, galeride sergilenen fotoğraflarda net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Eski modellerle karşılaştırıldığında, yeni sürümlerin daha ince yapıda olduğu, ancak konsolun yine de oldukça büyük bir yapıya sahip olduğu unutulmamalıdır.

Sony’nin bu yeni konsollarla, tasarım ve kullanışlılık yönünden kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmayı hedeflediği aşikar. Ancak tüm bu yeniliklerin ve tasarım değişikliklerinin yanı sıra esas mesele, PS5’in oyun dünyasındaki yerini daha da sağlamlaştırması olacaktır. Satışa sunulan yeni modellerin ülkemizdeki oyun severlere ne düzeyde bir etkisi olacağı ve pazar dinamiklerini nasıl hareketlendireceği merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER