Teknoloji

Sony’den PlayStation 5 satış rakamları için yeni açıklama

sony playstation 5

Sony, 31 Mart 2021 itibarıyla sattığı toplam PlayStation 5 sayısının 7.8 milyon olduğunu açıkladı. PlayStation Plus servisinin abone sayısı ise bir yıl önceye kıyasla yüzde 14.7 oranında arttı ve 47.6 milyona çıktı. PlayStation biriminin Sony’nin 2020 finansal yılı genelindeki toplam operasyon kârı ise 342.2 milyar yen (25,78 milyar TL) oldu. Bunun bir rekor olduğunu belirtmekte fayda var.

Sony’nin bir önceki finans raporu, 2020’nin sonu itibarıyla satılan PlayStation 5 sayısının 4.5 milyon olduğunu göstermişti. Bu da yılın ilk üç ayında 3.3 milyon PlayStation 5 satıldığı anlamına gelirken, Sony’nin üretim kapasitesi konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. PlayStation 5 satın almanın hâlâ oldukça zor olduğunu ve talebin arzın bir hayli üstünde seyrettiğini belirtmek gerekiyor. Çeyrek bazındaki düşüş, Sony’nin PlayStation 5’in çıkışından önce üretim kapasitesini artırmasıyla açıklanabilir.

NPD bir süre önce PlayStation 5’in ilk beş aylık satış performansıyla ABD tarihinin en hızlı satan oyun konsolu olduğunu açıklamıştı. 2021’in ilk üç ayında ise Nintendo Switch satışlarının ABD’de PlayStation 5’i solladığı görülüyor. PlayStation 5’i bulmak oldukça zor olduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

PlayStation 5 satışlarıyla ilgili bilgi veren Sony, PlayStation 4’ü de unutmadı. Geçtiğimiz çeyrekte ekstra 1 milyon PlayStation 4 satılırken, konsolun toplam satış rakamı da 115.9 milyona ulaştı. Bu noktada PlayStation 5’in PlayStation 4’e kıyasla daha hızlı bir çıkış dönemi performansı sergilediğini belirmekte fayda var. PlayStation 4, çıkışından 5 ay sonra 7 milyon satış rakamını görmüştü.

İLGİLİ HABERLER