Teknoloji

Sony PlayStation 5 ön siparişlerini davet ile alacak

sony playstation 5 ps5

Sony PlayStation 5’in tanıtımına yönelik kademeli biçimde attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Şirket, yurt dışındaki müşterileri için çevrimiçi kayıt sayfası açtı. Böylelikle konsol için PlayStation mağazasında doğrudan ön sipariş vermek isteyenlere davet gönderilecek.

Şirketten yapılan duyuruya göre, yıl sonuna doğru satışa sunulacak PS5 konsolları için sınırlı sayıda bir ön sipariş rakamı olacak. Davet programı da mevcut PlayStation müşterilerinin yakında çıkacak konsol için herkesten önce sipariş vermelerine imkan tanıyacak.

Sony’nin Sık Sorulan Sayfalar sayfasında verdiği bilgilere göre, bu kayıt formunu doldurmak konsol için ön sipariş vermek için davet almayı garanti altına almıyor. Davetlerin daha önceki ilgi alanlarına ve PlayStation aktivitelerine dayanacağı belirtiliyor.

Yani, bir kişi davet alsa bile, bu onun ön sipariş verebileceği anlamına gelmiyor. Her bir davet kısıtlı bir zaman aralığı açacak ve PSN kimliğine bağlı olarak sadece tek bir konsol ön siparişi verilebilecek. Aynı zamanda yeni DualSense kumandadan iki adet ve diğer PS5 aksesuarları için sipariş vermek de mümkün olacak. Bunlara ek olarak, PlayStation 5’in teslim edileceği ve ABD’de bulunan bir adres gerekiyor. Konsol ön siparişleri de stoklarla sınırlı olacak. Bu da Sony’den davet alan kişinin elini çabuk tutması gerektiği anlamına geliyor.

Yukarıda sözü edilen davet için kayıt formu sadece ABD için geçerli gibi görünüyor. Türkiye’de PS5 satın almayı merakla bekleyenler için henüz buna benzer bir ön sipariş kayıt sayfası bulunmuyor.

PlayStation 5 satın almayı düşünenlerin merakla beklediği nokta fiyat ve çıkış tarihi. Sony, bu bilgileri açıklama konusunda hâlâ yavaş davranıyor. Muhtemelen en büyük rakip Microsoft’un atacağı adım bekleniyor. Aslına bakarsanız, iki şirketin de birbirini kolladığını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER