Teknoloji

Sony PlayStation 5 logosunu gözler önüne çıkardı

sony playstation 5 çıkış tarihi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, CES 2020 kapsamında düzenlediği etkinlikte PlayStation 5 logosunu tanıttı. Japon elektronik devi, PlayStation VR sanal gerçeklik başlığının toplam satış rakamının da 5 milyonu geçtiğini açıkladı. PlayStation VR, 2016’nun ekim ayında satışa sunulmuştu.

Sony, PlayStation 4’ün şimdiye kadarki toplam satış rakamının ise 104 milyon olduğunu açıkladı. Bu sayı, PlayStation 4’ü en çok satan oyun konsolları sıralamasında PlayStation 2’nin arkasına yerleştiriyor. PlayStation 4’ün PlayStation 5 ufukta görünmüşken PlayStation 2’nin 158 milyonluk satış rakamına ulaşması ise pek mümkün görünmüyor.

Sony’nin PlayStation 5 için hazırladığı logo, sürpriz etkisi yaratmıyor. Şirket, en yeni konsolunun logosunda da PS3 ve PS4’ün logolarındaki çizgiyi muhafaza ediyor. Sadece sondaki rakamı değiştiren Sony, kullandığı yazı tipinde ise herhangi bir değişiklik yapmadı.

PlayStation 5’e dair detayların büyük kısmı şu an için belirsizliğini koruyor. Sony, bu yılın sonunda çıkarmayı planladığı konsola dair bilgileri yavaş yavaş paylaşıyor. Konsolun nasıl bir tasarıma sahip olacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.

Sony PlayStation 5 hakkındaki yeni detayları ne zaman açıklayacak?

Ancak Sony’nin verdiği bazı bilgilerin de oldukça dikkat çekici göründüğünü söylemek gerekiyor. PlayStation 5’te 8K çözünürlük desteği, ışın takibi, süper hızlı SSD gibi özellikler bulunacak. Buna ek olarak, konsolda PS4 oyunlarını çalıştırmak da mümkün olacak. AMD’nin Zen 2 mimarisi üstüne kurulu sekiz çekirdekli işlemci ve yine AMD Radeon Navi üstüne kurulu grafik işlemci birimi, PlayStation 5’in bilinen özellikleri arasında bulunuyor.

PlayStation 5’in oyun kumandasında mevcut “gürüldeme” teknolojisinin yerini dokunsal geri bildirimler alacak. Buna ek olarak, uyarlanabilir tetik tuşlarıyla direnç ayarlamak mümkün olacak. Sony, PlayStation 5 hakkındaki yeni detayları büyük ihtimalle haziran ayında E3 2020’de paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER