Teknoloji

Sony: PlayStation 5’in çıkışına bir yıldan uzun bir zaman var

sony playstation 5

Sony PlayStation 5 olarak da anılan yeni nesil PlayStation’a dair çeşitli ipuçlarını paylaşmaya devam ediyor. 2018 mali yılının son çeyreğine ait sonuçları değerlendiren şirket, bir yandan da PlayStation’ın geleceğine ilişkin bilgiler verdi. Şirketen yapılan açıklamada, PlayStation 4’ün halefinin önümüzdeki yılın nisan ayından önce piyasaya çıkması gibi bir durumun söz konusu olmadığının altı çizildi.

The Wall Street Journal muhabiri Takashi Mochizuki’nin finans raporunun değerlendirildiği toplantıdan yaptığı Twitter paylaşımları, Sony’nin planlarına ışık tutuyor. Önümüzdeki mali yıl için kâr hedeflerini aşağıya çeken şirket, geçtiğimiz yılın operasyon kârı ve bu yıl hedeflenen meblağ arasındaki 31.1 milyar yen (1.65 milyar TL) farkın yatırımlara harcanacağının sözünü verdi.

Sony yöneticilerinden Mark Cerny de bir süre önce verdiği bir röportajda, yeni PlayStation’ın 2019’da çıkmayacağını belirtmişti. Cerny, aynı röportajda konsolun teknik özellikleriyle ilgili ilk somut bilgileri paylaşmıştı.

Oyun konsolu pazarında hâlihazırda sıra dışı bir zamandan geçildiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Nintendo yeni Switch konsolları üzerinde çalışırken, Microsoft ise disksiz Xbox deneyimi için mesai harcıyor. Google gibi şirketler de oyun pazarına yönelik ciddi hazırlıklar yapıyor. Sony PlayStation 5 ile karşısına çıkacak bu tehditlere karşı en sıkı korumayı sağlamayı hedefliyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER