Teknoloji

PlayStation 5’in ilk reklam filmi yayınlandı

sony playstation 5 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için tanıtım faaliyetlerine yayınladığı ilk reklam filmiyle başladı. 1 dakika 14 saniye uzunluğundaki reklam, herhangi bir PS5 oyununu göstermiyor veya konsolun fiyatı hakkında bilgi vermiyor. Sony, reklamda yeni konsolunun 3D ses desteğine ve oyun kumandasının dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik tuşları özelliklerine değiniyor.

Sony, PlayStation 5’in insanların “daha fazla hissetmesine” yardımcı olacağını ve oyunlarda insanların “ses ile göreceğini” belirtti. Yeni nesil oyunların oyuncuları “sarmalamasına” büyük önem veren Sony, aylardır buna vurgu yapıyor. Haziran ayındaki PS5 etkinliğinde de ses parçalarına ayrıca değinen şirket, PS5’e ilk bakış videosunda da sadece DualSense oyun kumandasına odaklanmıştı.

Sony Interactive Entertainment’ın küresel pazarlama şefi Mary Yee, reklamda PS5’in özelliklerinin genç bir kadının gözü ve hareketleri üzerinden görülmesini amaçladıklarını belirtti. Yee, sözlerine şöyle devam etti: “Bu özellikler bizi çok heyecanlandırıyor ve sizlerin de PS5 ve DualSense ile oyunların dünyasına daha derinlemesine dalmanız için sabırsızlanıyoruz.”

Reklamda PlayStation 5’in 3D Audio özelliğinden ve DualSense kumandadan bahsedilse de, ön sipariş başlangıcı ve fiyat konusunda bilgi verilmiyor.

Çıkan haberlere göre, Sony PlayStation 5 fiyatını düşük tutma konusunda ciddi bir mücadele veriyor. Bu durumun temel sebebinin bileşen tedariğindeki sıkıntılar olduğu belirtiliyor. Şirketin Microsoft ile fiyat konusunda rekabet etmek adına PlayStation 5’in disksiz versiyonunu çıkarmayı planladığı da biliniyor. Microsoft’un Xbox Series S olarak anılan uygun fiyatlı bir konsol seçeneği daha sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER