Manşetler

Sony PlayStation 4’ün oyun kumandasına ait prototip görüntülendi

Sony, gelecek hafta çarşamba günü PlayStation’ın gelecek sürümüyle tanışacağımızın müjdesini vermişti. Bunun ardından PlayStation 4 ile ilgili olarak düzenli şekilde yeni dedikoduların ortalıkta dolaştığını görmeye başladık. PS4’ün yepyeni bir oyun kumandasıyla geleceği söyleniyordu. Destructoid bu kumandaya ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı yayınladı.

sony-ps4-kumanda-150213

Fotoğraftaki oyun kumandası görünüş açısından mevcut DualShock oyun kumandalarına benziyor. Üstünde touchpad barındıran bu kumandanın arkasında mavi renkli bir ışığın varlığı dikkat çekiyor. Touchpad’in varlığı daha önce bu konuyla ilgili olarak çıkan söylentileri desteklerken arkadaki mavi ışık da akıllara Sony PlayStation Move kumandasındaki mavi renkli ışığı getiriyor. Sony, geçtiğimiz yıl Move özelliklerini içeren bir oyun kumandasının patentini almıştı. Patent ile birlikte sahipliği alınan teknoloji tabii ki bu kumandada kullanılabilir.

Kotaku sitesi bir kaynağına dayanarak fotoğraftaki ürünün gerçek olduğunu dile getirdi. Ancak bu tasarım hâla prototip niteliği taşıyormuş, yani son üründe görünüş açısından farklılıklar görebiliriz.

İlgili >> Destructoid, Kotaku

İLGİLİ HABERLER