Eğlence

Sony PlayStation 4’ün DualShock 4 oyun kumandasını GDC’de sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony geçtiğimiz ay düzenlediği PlayStation 4 etkinliğinde donanım namına sadece yeni nesil DualShock 4 oyun kumandasını göstermekle yetinmişti. Şirket ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda da bu oyun kumandasını sergilemeye devam ediyor. The Verge sitesinin izlenimlerine göre oldukça hoş görünen bu kumandanın arkasında yer alan ışık çubuğu ona gerçekten Tron filminden fırlamış gibi bir hava katıyor.

sony-ps4-dual-schock-4-280313

Sony, DualShock 4’ü geniş kitlelere göstermenin yanı sıra bu kumandayla ilgili daha fazla bilgi de pyalşamış. Kumandanın butonlarının analogdan ziyade dijital olarak tasarlandığını söyleyen şirket böylelikle dokunmatik hassasiyetin kullanıldığını işaret ediyor. Önde yer alan touchpad aynı anda iki dokunma noktasını destekliyor, ayrıca fiske, çimdik ve dönüş gibi özel hareketler de kullanılabiliyor. Oyun geliştiricileri touchpad’in nimetlerinden çeşitli şekillerde yararlanabilir; touchpad kullanılarak kullanıcı arayüzünde gezinti sağlanabilir, ekrandaki kaydırıcı tuşlar yönetilebilir, ayrıca imlecin kontrolü sağlanabilir. Bu arada DualShock 4 kumandası üç eksenli ivmeölçer ve üç eksenli jiroskop da içeriyor.

DualShock’un sırtında yer alan LED lamba sürekli açık kalıyor; kumandanın mavi, kırmızı, pembe ve yeşil renkli hareket tuşlarına uyum sağlayan bir renk düzenini barındırıyor. Her bir oyuncunun kumandası farklı bir renkte ışık ürettiği için PlayStation 4’ün “eye” olarak adlandırılan kamerası tarafından rahatlıkla tanınıyor. Yazılımcılar LED’in renginin de oyun içindeki harekete uyum sağlamasını mümkün kılabilir; örneğin bir silah ateşlendiğinde çubuğun rengi sürekli değişebilir veya bir oyuncunun sağlığı kritik seviyedeyken acil durum renginde, ki bu muhtemelen kırmızı olur, yanabilir.

PS4 Eye ise temelde ince bir siyah çubuktan ibaret. Ancak basit tasarımı sayesinde evdeki sinema sistemi arasında kolaylıkla kendini kaybettirebiliyor. Sony, gösterdiği unsurların henüz taslak aşamasında olduğunu ve final üründe farklılıklar bulunabileceğini söylüyor. Önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek E3’te PlayStation 4 ile ilgili daha fazla ayrıntı duymaya hazır olun.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER