Teknoloji

Sony PlayStation 4’lerin kilitlenmesine neden olan açık için çözüm sunuyor

ps4 playstation 4

Sony PlayStation 4‘lerin gelen bir mesaj yüzünden kilitlenmesine neden olan açığı kapattığını duyurdu. Ancak şirket bu duyuruyu alışılagelmişten biraz farklı şekilde gerçekleştirdi. PlayStation’a Sorun İngiltere hesabı, başka bir hesabın kilitlenme sorunuyla ilgili yorumuna “O sorunu düzelttik” şeklinde karşılık verdi.

Sony sorunu düzelttiğini söylese de, sorundan etkilenenlerle henüz doğrudan bir çözüm paylaşmış değil. Böyle bir sorunun varlığını resmi olarak doğrulamayan şirket, son durumla ilgili olarak da bir basın açıklaması veya blog yazısı paylaşmadı.

Resmi açıklama gelmese de, Twitter’daki paylaşımda çözümün nasıl uygulanacağı kullanıcılara anlatılıyor. Kilitlenmeye yol açan mesajın PS Mobile uygulaması üzerinden silinmesini isteyen Sony, ardından Güvenli Mod’un seçilmesi ve Seçenek 5’in kullanılmasıyla birlikte PlayStation 4‘ün yeniden normal şekilde çalışabileceğini belirtiyor. Bu çözümün uygulanmasının 5 dakikadan az bir zaman aldığı da belirtiliyor.

Sony PlayStation 4‘lerin gelen bir mesajla kilitlendiği ve sadece fabrika ayarlarına dönüş yapılınca normal biçimde çalışmaya başlayabildiğine dair haberler hafta sonunda gündeme gelmişti. Sony’den önce Apple da geçtiğimiz yıl benzer bir sorunla uğraşmak zorunda kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER