Eğlence

Sony PlayStation 4 üzerinde Fortnite oynayanların önündeki engeli kaldırdı

epic games fortnite

Sony PlayStation 4 üzerinde Fortnite oynayanların deneyimlerine hatırı sayılır ölçüde zarar veren bir engeli sonunda kaldırdı. PlayStation 4 ile Nintendo Switch ve Xbox One arasında çapraz oyun ve ortak ilerlemeyi engelleyen Japon teknoloji devi, tepki çeken bu uygulamasından sonunda vazgeçti. Bundan böyle Fortnite oyuncuları PlayStation 4 üzerinde satın aldıkları araçlara ve kaydettikleri ilerlemeye Nintendo Switch veya Xbox One üzerinde de erişebilecek.

Sony’den konuya ilişkin olarak PlayStation’ın şefi John Kodera‘nın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “PS4 oyuncularının uzun süredir heyecanla bir güncelleme beklediklerinin farkındaydık. Topluluğumuzun gösterdiği sürekli sabrı takdir ediyoruz. Bu bekleyiş bizi sonunda uygun bir çözüme götürdü. Bu doğrultuda atılacak ilk adım, açık bir betanın yayınlanması olacak. Söz konusu beta sürümü ile Fortnite için PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows ve Mac arasında çapraz platformda oyun, ilerleme ve satın alma desteği sunulacak.”

Sony daha önce, Microsoft ve Nintendo desteklemesine rağmen, Fortnite ve Minecraft gibi oyunlar için çapraz oyun deneyimini engellemişti. Microsoft ve Nintendo ise beklenmedik bir hamleyle Minecraft için platformlar arası oyun deneyiminin promosyonunu yapmıştı.

Sony PlayStation 4 üzerinde Fortnite oynayanları sevindirecek değişiklik kararını, “büyük” olarak tamamlıyor. Fortnite’ın çapraz oyun desteğini tam teşekküllü sunmak adına çalışmalarını sürdüren şirketin gelecekte başka oyunlar için de bu tarz bir imkan sağlayabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER