Teknoloji

Sony PlayStation 5’in stok problemlerini aşmak için PlayStation 4 üretimine devam ediyor

Sony PlayStation 4 İncelemesi

Çıkışının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçen PlayStation 5’i bulmak hâlâ oldukça zor. Sony elinden geleni yapsa da, küresel çip krizi nedeniyle yeni nesil oyun konsolunun stokları talebi karşılamakta sıkıntı yaşıyor. Japon teknoloji devi, bu durumun etkisini azaltmak için alternatif bir yöntem de uyguluyor. Sony, PlayStation 4 üretimine devam ediyor.

Bloomberg’in haberine göre, normal şartlar altında PlayStation 4’ün üretiminin kademeli şekilde azaltılması ve sonlandırılması planlanıyordu. Ancak Sony bunun yerine 2022 boyunca daha düşük bir maliyetle PS4 üretimine devam edecek ve PlayStation 5 bulamayanlara uygun fiyat karşılığında PS4 sunacak. Bunun stok düşüklüğünün sıkıntılarını aşmaya yardımcı olması amaçlanıyor.

PlayStation 5 stoklarının düşüklüğünde küresel çip krizinin yanı sıra devam eden pandemi de önemli bir rol oynuyor. Her iki faktör de PS5 üretiminde sıkıntıların yaşanmasına yol açıyor. PlayStation 4’ün bileşenlerine erişimin daha kolay olması ise Sony’nin işini kolaylaştırıyor.

Japon teknoloji devi, PlayStation 4’ü PlayStation 5’e kıyasla çok daha uygun fiyatla satarak oyuncuları PlayStation ekosisteminde tutmayı amaçlıyor. İki konsol için yüklü siparişler vermenin de Sony’ye gerekli bileşenlere ulaşmakta kolaylık sağlayacağına inanılıyor.

Sony, küresel koronavirüs salgını patlak vermeden önce 2021’in sonu itibarıyla PlayStation 4 üretimini sonlandırmayı planlamıştı. Ancak salgınla beraber üretim zincirinde yaşanan problemler ve bunun stoklara etkisi, Sony’yi alternatif bir yöntemi uygulamaya itmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER