Teknoloji

Sony PlayStation 4 satışlarıyla gülmeye devam ediyor

sony e3 playstation 4

Sony tarafından açıklanan en yeni finans raporuKenichiro Yoshida‘nın CEO’luğu döneminde şirket için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. 30 Eylül itibarıyla sona eren üç aylık dönemde Japon elektronik devi, 19.6 milyar dolar gelir ve 2.2 milyar dolar kâr elde etti. Sony PlayStation 4 için yolun sonunun yaklaşmış olabileceğini belirtse de, oyun konsolu hâlâ şirketin finansal performansında kilit bir role sahip.

Sony’nin geride kalan çeyrekteki rakamları, bir önceki yılın aynı dönemine ve bir önceki çeyreğe göre biraz daha iyi durumda. İstikrarı ve sağlıklı bir finansal tabloyu yakalayan şirket için PlayStation biriminin itici güç olduğu gerçeği ise değişmiyor. PlayStation birimi diğer departmanlara kıyasla iki kat daha fazla gelir elde ederken, şirketin zarar eden tek parçası mobil birimi oldu.

PlayStation cephesinde işler şüpheye yer olmaksızın iyi gidiyor. Geride kalan çeyreği 5 milyar dolar gelirle tamamlayan PlayStation biriminin kârı 803 milyon dolar oldu. Sony’nin oyun biriminin şefi John Kodera, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada PlayStation 4’ün doyma noktasına ulaştığını belirtmiş ve satışların düşebileceğini dile getirmişti. Ancak en azından bu çeyrekte Kodera’nın kehaneti gerçekleşmemiş gibi görünüyor.

Sony geride kalan çeyrekte toplamda 3.9 milyon PlayStation 4 sattı. Söz konusu sayı, önceki iki çeyrekteki satış rakamlarının da üstünde yer alıyor. Bu dönemde toplamda 75.1 milyon satılırken, 3.3 milyon satan Spider-Man en popüler oyun oldu.

Sony açısından bir önceki çeyrek oyun satışları bakımından da oldukça iyi geçti. PlayStation Plus abonelerinin sayısı 34.3 milyona yükselirken; Call of Duty: Black Ops 4, Red Dead Redemption 2 ve Assassin’s Creed Odyssey gibi oyunların neleri getireceğini görmek için önümüzdeki çeyreği beklemek gerekiyor. 2018 bitmeden Battlefield V gibi popüler bir oyunun daha yayınlanacağını ve PlayStation Classic isimli mini konsolun da satışa sunulacağını hatırlatmakta fayda var. Bunların da Sony PlayStation biriminin gelirlerini artıracağını görmek çok zor değil.

Sony PlayStation 4 ve oyun satışlarının yanı sıra film stüdyosu ve yarı iletken biriminin performansıyla da güldü. Stüdyonun toplam geliri düşse de, kârı neredeyse üç kat artarak 208 milyon dolara ulaştı. Yarı iletken biriminin kârı ise 425 milyon dolar oldu.

İLGİLİ HABERLER