Manşetler

Sony: PlayStation 4 satışları 20 milyonu aştı

sony ps now

sony-playstation-4-inceleme-00007

Sony, yayınladığı açıklamayla PlayStation 4 satışlarının 20 milyon barajını geçtiğini duyurdu. 1 Mart itibarıyla satılan PS4 konsol sayısının 20.2 milyonun da üstüne çıktığı belirtilirken, yapılan son açıklama Japon şirketin yeni nesil oyun konsolu pazarındaki güçlü konumunu bir kez daha göstermiş oldu.

Dünyanın dört bir yanındaki PlayStation hayranlarının gösterdiği muazzam destekten duydukları mutluluğu dile getiren Sony Computer Entertainment CEO’su Andrew House, oyuncuların PS4’ü oyun oynamak için en iyi mecra olarak görmeye devam etmesinin kendilerini sevindirdiğinin altını çizdi.

Sony son satış rakamlarının yanı sıra, mevcut satış ivmesini devam ettirebilecek güçlü bir oyun kadrosunun da yolda olduğunun müjdesini verdi.

Microsoft son olarak geçtiğimiz kasım ayında toplam Xbox One sevkiyatına ilişkin bir açıklama yapmıştı. O dönemde toplam sevkiyat rakamının 10 milyon barajını henüz geçtiği belirtilse de, aradan geçen dönemde Xbox One’ın toplam satış rakamlarına milyonlar eklemiş olması muhtemel gözüküyor. Microsoft yöneticileri 2014’ün sonunda güçlü bir satış performansı gösterdiklerinin ipucunu verirken, Xbox One’ın kasım ve aralık aylarında ABD pazarında PlayStation 4’ü geride bıraktığı açıklanmıştı. Xbox One ekibi PlayStation 4’ü toplam satış rakamlarında da geride bırakmak için önlerinde uzun ve zorlu bir yolun bulunduğunun altını çizmişti.

Ancak PlayStation’ın Sony’nin genel stratejisi içindeki öneminin giderek arttığı bir dönemde Xbox One’a bir geçiş fırsatının kolay kolay verilmeyeceği görülüyor. Yeni nesil konsol pazarındaki mücadelede heyecanın dozu biraz daha yükselecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER