Teknoloji

Sony: PlayStation 4 PS Vita’ya yeni bir soluk getirecek

Bazı çevreler tarafından başarısız olarak değerlendirilmesine rağmen, Sony’nin taşınabilir oyun konsolu PS Vita’ya olan güveninde bir sarsılma olmadı. Japonya dışındaki ülkelerde ürünün fiyatında indirime gitmeyi reddeden şirket, bunun yerine ilgi çekici paket tekliflere odaklanmayı tercih etmişti. Oyun desteği perakende zincirinde sıkıntılı olsa da, Sony PlayStation Store aracılığıyla PS Vita sahiplerine oynamaları için pek çok seçenek sunmuştu.

sony-ps-vita-070611-3

PS Vita’nın çıkışından bu yana geçen dönemde işler tam anlamıyla Sony’nin ön gördüğü gibi gitmese de, şirket PlayStation 4’ün piyasaya sürülmesiyle birlikte PS Vita’nın talihinin de değişeceğini düşünüyor. Gamesindustry International’a konuşan PlayStation’ın pazalarmadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Guy Longworth, Vita’nın aradığı mükemmel eşe PlayStation 4’ün piyasaya çıkışıyla kavuşacağını dile getirdi.

Zorunlu kılınan yazılım desteği sayesinde, PS Vita sahipleri PS4 oyunlarını uzaktan oynayabilecek. Bu özellik televizyon açılsa dahi aktif durumda kalabilecek. Benzer bir desteği Nintendo’nun yeni nesil konsolu Wii U’nun GamePad’i de sunuyor. Ancak Longworth’e göre, Vita ikinci ekran olmaya indirgenemeyecek ölçüde değerli bir ürün. Sony yöneticisi kullanıcıların PS Vita’yı satın aldıktan sonra çok seveceklerinin altını çizdi. Cihazın önünde önemli bir şans olduğunu söyleyen Longworth, önümüzdeki aylarda Vita’yı sürdürülebilir bir ürün haline getirmek için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

İlgili >> Gamesindsutry International

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER