EğlenceManşetler

PlayStation 4 ile birlikte ilk olarak hangi oyunlar çıkacak?

Sony’nin bu yılın sonlarında çıkacak yepyeni oyun konsolu PlayStation 4 ile birlikte çıkması beklenen ilk oyunlar da düzenlenen tanıtım toplantısında gösterildi. Sony’nin kendi çatısı altında geliştirdiği Knack bu oyunlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Remote Play sayesinde PlayStation Vita üzerinden de oynama fırsatı sunan bu oyun görsel açıdan animasyon film havasına sahip.

sony-playstation-4-killzone-210213

Killzone: Shadow Fall da PS4’e özel ikinci oyun olarak toplantıda gösterildi. Bu oyun da PS4’ün paylaşım işlevlerini kullanmaya olanak sağlayacak ilk oyunlardan olacak. Yarış tutkunlarıysa Driveclub adlı oyun sayesinde takım ruhunu yaşama fırsatı bulacak. Oyun içi düzen birlikte oynayan oyuncuların daha fazla ödüllendirileceği şekilde tasarlanmış. Ayrıca Driveclub oyunu akıllı telefon ve tabletlerle de entegre şekilde çalışıyor, oyuncular otomobilleri ve yolları mobil cihazlar üzerinden seçebiliyor.

Sony için uzun zamandır oyun geliştiren Sucker Punch ise Infamous: Second Son adlı oyununu PlayStation 4’e özel oyun olarak gösterdi. 2010 yılından beri geliştirme çalışmaları sürmekte olan üç boyutlu yapboz oyunu The Witness da PlayStation 4’e gelen ilk oyunlar arasında bulunacak. Media Molecule da PlayStation platformunun popüler oyunlarından LittleBigPlanet’ı PlayStation 4’e taşıyacak. Oyun PS4’te de PlayStation Move kullanımına izin verecek gibi görünüyor.

Capcom da PlayStation etkinliğinde PlayStation 4 için geliştirdiği yeni oyun işlemcisini gösterdi. Panta Rhei olarak adlandırılan bu yeni işlemci makinesi Deep Down adını taşıyan ve şu anda geliştirme çalışmaları süren bir oyunda kullanılacak. Square Enix de bu yılın E3 fuarında beklenen yeni Final Fantasy oyunuyl ailgili bazı ipuçları verdi. Her ne kadar oyundan tek bir sahne paylaşılmasa da, bu oyunun Sony’nin yeni konsoluyla birlikte oynanabilir olacağı bir gerçek.

Toplantının sürprizi olarak değerlendirilen ayrıntılardan bir tanesi de Blizzard’ın Sony ile stratejik işbirliğine gittiğini duyurması oldu. Bu işbirliği kapsamında Diablo III oyyunu PlayStation 3 ve PlayStation 4 oyun konsollarına gelecek. Bungie de yakında beklenen Destiny adlı oyununun hem PS4 hem de PS3 için çıkacağını açıkladı.

Sony’nin yapmış olduğu bu duyurlara ait olan videolar bir liste şeklinde aşağıdaki video penceresinde yer alıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER