Teknoloji

Sony PlayStation 4 ile ilgili en son dedikodular

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japonya’da yayınlanan Asahi Shimbun gazetesine göre, PlayStation 4 bu yıl bitmeden 40 bin yen (yaklaşık 758 TL) fiyat etiketiyle bu ülkede satışa çıkacak. Bu haber sayesinde beklenen yeni oyun konsolun fiyatıyla ilgili ilk somut işarete de ulaşmış olduk. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu işaret Sony’nin PS4’ün fiyatlandırmasında Wii U kadar agresif bir politika izlemeyeceğini gösteriyor. Yine de, şirket geçmişteki PS3 lansmanında da dersler aldığını gösteriyor.

sony-playstation-logo-070213

2006 yılında piyasaya çıkan PS3 Japonya’da 60 bin yen gibi daha yüksek bir fiyattan piyasaya giriş yapmış, Türkiye’de de 2007 yılında 1500 YTL civarında bir fiyattan piyasaya girmişti. Şu anda PS3’ün fiyatı Japonya’da 24980 yen seviyesine inmişken, Türkiye’de de 700-800 TL seviyelerinde PS3 bulmak mümkün. Durum böyleyken yeni PS4’ün PS3’ten yaklaşık 300-400 TL daha yüksek bir fiyattan gelecek olması çok da insafsız bir fiyat politikası gibi görünmüyor.

Asahi Shimbun’un haberinde Sony’nin PS4’ü Japonya’nın yanında ABD’de de 2013 bitmeden piyasaya süreceği yazıldı. Avrupa içinse bir bilgi verilmedi, ancak son çıkan haberler PlayStation 4’ün bu kıtaya 2014’ün başlarında geleceğini işaret ediyor. Bunun dışında haberde PS4’ün oyun kumandasının dokunmatik alan barındıracağı ve mevcut DualShock 3 oyun kumandasıyla hemen hemen aynı şekle sahip olacağı da belirtilmiş. Gazete 20 Şubat tarihinde PlayStation 4’ün tanıtılacağıyla ilgili kesin bir işaretin olmadığını belirtmiş olsa da, Nikkei Business Daily tarafından hazırlanan başka bir haberde yeni nesil oyun konsolunun beklenen tarihte tanıtılacağı iddia edildi. Bu arada Nikkei Business Daily Sony’nin PlayStation 4’te Gaikai’nin bulut teknolojisinden de yararlanacağını kaydetti. Söz konusu girişim geçtiğimiz yıl Sony tarafından 380 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı.

İlgili >> Asahi Shimbun, Nikkei Business Daily

İLGİLİ HABERLER