Manşetler

Sony PlayStation 4 için yolun sonunun yaklaştığını kabul etti

sony playstation 5

sony playstation 4Sony PlayStation 4, 2013’ün kasım ayında satışa sunulmuştu. Yakında piyasadaki beşinci yılını dolduracak olan oyun konsolunun toplam satış rakamı ise 80 milyon seviyesine yaklaşmış durumda. Ancak Sony cephesinden gelen açıklamalar, PlayStation 4 için yolun sonunun düşünüldüğü kadar uzak olmadığını gösteriyor.

Sony’nin düzenlediği kurumsal strateji toplantısında konuşan PlayStation CEO’su John Kodera, şirketin yatırımcılarına PlayStation 4’ün yaşam döngüsünün sonlarına yaklaştığını belirtti.

Kodera’nın açıklaması, Sony’nin PlayStation’a dair hedeflerinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Bir önceki mali yılında 19 milyon  PlayStation 4 satan şirket, mevcut mali yılda da 16 milyon PlayStation 4 satmayı hedefliyor. Özel teklifler, çeşitli indirimler ve popüler oyunlarla güçlü bir satış grafiği tutturan PlayStation 4 için önümüzdeki dönemde de benzer bir reçetenin uygulanması muhtemel görünüyor.

PlayStation Network oyun ağı da popülaritesini artırıyor. 80 milyon aktif kullanıcısı bulunan ağ da Sony için düzenli bir gelir akışı sağlıyor.

Kodera’nın açıklaması, Sony PlayStation 4’ün takipçisi için hazırlığın başlamış olabileceğini düşündürüyor. Konsolun bu yıl E3’te tanıtılmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Kodera’nın 2021’e kadar olan sürenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtmesi ve bu süreçte yeni ürüne odaklanacaklarını söylemesi ise yeni PlayStation’ın çıkışının 2021’i bulması ihtimalini artırıyor. Analistler ise PlayStation’ın çıkışı için 2019 veya 2020’yi işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER