Eğlence

Sony PlayStation 4 için MP3 ve CD desteğinin sözünü verdi

PlayStation 4 için Sıkça Sorulan Sorular’ı cevaplayan Sony, 15 Kasımda satışa sunulacak yeni nesil oyun konsoluna dair merak edilen konuların önemli bir kısmını açığa kavuştururken; ”kötü haber” olarak tanımlanabilecek bazı bilgileri de potansiyel PS4 sahipleriyle paylaştı. MP3 veya CD desteğine sahip olmayan PlayStation 4, DLNA desteğine sahip olmadığı için bir yerel ağ üzerinden medya akışı da gerçekleştiremeyecek.

sony-ps4-2-110613

Sony’nin bu açıklaması oyuncular arasında tepkiye yol açarken, kimileri ön siparişlerini iptal edeceklerini dile getirdi. PlayStation 3’ün sorunsuz bir biçimde yerine getirdiği ve sıklıkla kullanılan bu özelliklerin PS4’te bulunmamasına haklı olarak tepki gösteren oyuncuların sesini duyan Sony, MP3 ve CD yürütme desteğinin piyasaya çıkışından sonra PlayStation 4’e ekleneceğini açıkladı. Şirket DLNA desteğinin akıbeti konusundaysa sessiz kalmayı tercih etti.

Sony’nin PS4’te müzik dinlemek isteyenler için geleneksel yolları tercih etmemesinin temel nedeninin ise kullanıcıların kendi kurduğu Music Unlimited servisine abone olması yönündeki isteği gösteriliyor. Sony’nin Spotify’a cevabı olan Music Unlimited PS4’te ön yüklü olarak bulunuyor.

Bu iddiaları yalanlayan Sony Worldwide Studios’un başkanı Shuhei Yoshida ise PS4 sahiplerini Music Unlimited servisine abone olmaya mecbur bırakmak gibi bir isteklerinin olmadığını, ilk etapta daha çok oyun temelli özelliklere odaklandıkları için bazı özelliklerin arka planda kaldığı ve arka planda kalan bu özelliklerin de daha sonra PS4’e geleceğini belirtti. Yoshida PS4’ün resmi kutu açma videosunda da başrolü üstlenmişti.

İlgili >> Eurogamer

İLGİLİ HABERLER