Teknoloji

Sony PlayStation 4’te hata bulanları ödüllendirecek

sony ps4 playstation

Sony, PlayStation 4’teki kritik açıkları tespit etmek amacıyla bir hata ödüllendirme programı başlatıyor. Herkesin katılabileceği bu programda çok önemli hataları tespit eden kullanıcılara 50 bin dolardan başlayan meblağlarda ödüller verilecek.

Sony daha önce de benzer bir program yürütse de, sadece özel araştırmacılar sürece dahil olabiliyordu. Herkese açık yeni programı için HackerOne ile birlikte çalışan şirket, güvenlik araştırmacılarının ve oyuncuların dışındaki gruplardan da programa katılım bekliyor.

Ödül programının HackerOne’ın internet sitesindeki sayfasına bakıldığında PlayStation mühendislerinin sadece yazılımdaki hataların tespitini beklemediği görülüyor. Donanım, aksesuar ve PlayStation Network’te bulunan hatalar da ödül programının kapsamında yer alıyor.

PlayStation 4’teki düşük öncelikli bir sorun için 500 dolardan başlayan ödüllerin verileceği, kritik bir hatanın tespiti durumunda ise 50 bin dolar veya daha yüksek bir meblağın ödenebileceği belirtildi. PlayStation Network’teki düşük öncelikli sorunlar için 100 dolar, kritik problemler içinse 3000 dolar ödül verilecek.

Apple, Google ve Netflix gibi şirketler de hataların tespitini hızlandırmak için benzer ödül programları yürütüyor. Dolayısıyla Sony’nin de PlayStation için benzer bir çalışma yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

HackerOne’daki verilere göre; Sony, PlayStation 4’teki hataları bulanlara şimdiye kadar 173 bin 900 dolar ödedi. 102 hata bildirimi alan şirket, bu hatalardan 88’ini düzeltti ve hata bulan 41 kişiye ödeme yaptı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER