Manşetler

Sony PlayStation 4 4K VR cihazından önce duyurulabilir

sony playstation 4 4k

Sony PlayStation 4 4K yakında resmen duyurulabilir. Sony’nin yeni nesil oyun konsolununun geliştirilmiş versiyonuna dair haberler kısa bir süre önce Kotaku tarafından gündeme taşınmıştı. The Wall Street Journal’da yer alan haberde ise PlayStation 4.5 olarak anılan versiyonun önümüzdeki ekim ayında PlayStation VR’ın çıkışından önce resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. The Wall Street Journal’ın haberide de, geliştirilmiş konsolun 4K çözünürlüğü destekleyeceği ve PlayStation VR sanal gerçeklik başlığı için daha fazla güç sağlayacağı belirtiliyor.

Yeni PlayStation 4’te işlemci ve grafik işlemcisinin iyileştirilmesi beklenirken, oyun katalogu bakımından iki PlayStation 4 versiyonu arasında bir fark bulunması öngörülmüyor. 4K çözünürlüklü PlayStation 4’ün kesin çıkış tarihi ve fiyatı konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Oyun konsolları için bu tarz döngü ortası güncellemelere pek sık rastlanmıyor. Ancak Microsoft’un da Xbox One oyun konsolu için benzer bir hamleyi gerçekleştirebileceği konuşuluyor. Xbox şefi Phil Spencer da, konsolların gelişim süreçleri bakımından PC’lere benzer bir yapıya bürünebileceğine dikkat çekmiş ve konsol alanında eskisine kıyasla çok daha fazla donanımsal inovasyon görebileceklerini dile getirmişti.

Sony ve Microsoft mevcut oyun konsollarını yenilerken, Nintendo daha geleneksel olarak nitelenebilecek yoldan yürümeyi tercih ediyor. Şirket hali hazırda bu yıl içinde duyurulması beklenen ve mevcut Wii U’nun yerini alacak NX kod isimli yeni bir konsol üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER