Manşetler

Sony’nin 20 Şubatta düzenleyeceği etkinlik PlayStation 4’ün çıkışına sahne olabilir

Sony yayınladığı bir videoyla birlikte 20 Şubat tarihinde PlayStation odaklı bir etkinlik gerçekleştireceğini duyurdu. En büyük beklenti bu etkinlikte gelecek nesil PlayStation oyun konsolunun tanıtılacağı şeklinde. Wall Street Journal ise işi biraz daha ileri götürmüş ve şirketin bu yıl içinde sadece PlayStation 4’ü tanıtmakla kalmayacağını, onu bu yıl bitmeden satışa süreceğini de kaydetti. Gazetenin anonim bir kaynağına göre hem PlayStation hem de Microsoft’un gelecek nesil Xbox sistemi yıl sonunda kıyasıya bir rekabet içine girecek.

sony-ps4-ipucu-010213

Her ne kadar Sony CEO’su Kaz Hirai ve diğer Sony yöneticileri gelecek nesil PlayStation konsolunun gelecek nesil Xbox ile aynı zamanda çıkamayabileceğini söylemiş olsa da, bunun bir yanıltma hareketi olması da muhtemel. WSJ, Sony’nin yeni makineye daha fazla sosyal oyun unsuru eklemeyi planladığını ve şirketin teknik özellikler üzerinde geliştirmeye gitmekten çok kullanıcıların makineyle olan etkileşimini değiştirmeye odaklanacağını kaydetti. Cihazın yine bir optik sürücüye sahip olacağı söyleniyor; ancak gazetenin anonim kaynakları Sony’nin bunu kaldırmayı düşündüğünü de dile getiriyor. Konsolun hem CPU hem de GPU’sunun AMD tarafından üretileceği, bu durumun da Cell işlemci mimarisine uygun şekilde geliştirilmiş PS3 oyunlarının konsol üzerinde çalışmasını zorlaştıracağı kaydedildi.

Hatırlayacak olursanız, Sony taşınabilir oyun konsolu PS Vita’yı 2011 yılının başında NGP adıyla tanıtmış ve kullanıcıların nelerle karşılaşacağını aylar öncesinde, hatta doğrusunu söylemek gerekirse bir yıl öncesinden göstermişti. Ürünün piyasaya çıkışı Şubat 2012 sonlarına doğru gerçekleşmişti. Sony’nin benzer bir hamleyi gelecek nesil PlayStation için de tekrarlamasını bekleyebiliriz. Bu nedenle 20 Şubattaki PlayStation etkinliğini merakla bekliyoruz.

İlgili >> Sony, Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER