Teknoloji

Sony PlayStation 3’ün önünde daha beş yıl var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony yöneticisi Kazuo Hirai PlayStation 3 oyun konsolunun öngörülen 10 yıllık yaşam döngüsünü boyunca varlığını koruyabileceğini söyledi. Bu, Sony’nin popüler oyun konsolunun bir beş yıl daha raflarda yer alacağı anlamına geliyor. Ne var ki, şirketin gelecek nesil oyun konsolu için de çalışmalara başladığı ve bu konsolla ilgili ilk bilgilerin bu yılın E3 oyun fuarında verileceği söyleniyor.

Hirai, geçen yılın başlarında kendisine sorulan bir soruya da benzer bir cevap vermiş ve PlayStation’ın hayatının sonuna kadar varlığını koruyacağını belirtmişti. Ancak bu durum tabii ki PlayStation 4’ün beş yıl sonra çıkarılacağı anlamına gelmiyor. Nasıl PlayStation 3 satışa çıktıktan sonra PlayStation 2 piyasada kalmaya devam ettiyse, benzer bir durum PlayStation 4 için de geçerli olabilir. Benzer bir şekilde, Nintendo da geçen yılın E3’ünde duyurduğu Wii U’yu Wii ile yan yana satmayı planlıyor.

Hirai, PlayStation 4 ile ilgili herhangi bir ipucu vermedi, ancak ev konsollarının önemine değinmeden de geçmedi. Sony yöneticisi oyun disklerinde yer alan yüklü miktardaki dosyaları sadece ağ üzerinden göndermenin mümkün olmadığını, kullanıcıların 50 GB’lık veya daha fazla veriyi indirmesinin zor olabileceğine değindi. Bu da Sony’nin geleneksel oyun dağıtım kanallarına bağlı kalacağını gösteriyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER