Teknoloji

Sony PlayStation 3’ü en erken 2015’e kadar desteklemeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birçok insan gelecek nesil PlayStation ve Xbox oyun konsollarının yolda olduğunu düşünüyor, ancak hem Sony hem de Microsoft yeni nesil konsolları konusunda ketum davranmaya devam ediyor. Ortalıkta dolaşan birçok dedikoduya karşın her iki şirket de mevcut nesil oyun konsollarıyla ilgilenmeye devam ediyor. Sony’nin donanım ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı John Kollar, GameSpot’a verdiği röportajda PlayStation 3’e olan ilgi ve bağlılıklarının sürdüğünü bir kez daha tekrar etmiş oldu.

Kollar birçok muhteşem içeriğin yolda olduğunu, önümüzdeki 2-3 yıl içinde PS3’ün muhteşem bir oyun serisi yakalayacağını kaydetti. Bunun anlamının Sony’nin önümüzdeki üç yıl boyunca PS3’ü destekleyeceği anlamına geldiğine dair bir soruya ise “Kesinlikle” şeklinde bir cevap verdi. Sony’nin PS3’ü, yazılımcılar bu konsol için oyun üretmeye meyilli oldukları sürece desteklemeye devam edeceğini de ekledi.

Anlayacağınız Sony, PlayStation 2’deki durumun bir benzerini PS3’te de yaşatacak. Hatırlayacağınız gibi PS3 piyasaya ilk çıktığında bu emektar oyun konsolu da piyasada bulunmaya devam etmişti. Üstelik PS2 için ara sıra yeni oyunların çıktığını söyleyebiliriz. Bu demek oluyor ki, PS4 önümüzdeki üç yıl içinde herhangi bir zaman gelse bile, PS3 ile aynı çatı altında yaşamaya devam edecek. Aslında Kollar’ın açıklamasını PlayStation’ın bir sonraki versiyonunun 2015’te çıkacağı şeklinde algılamamak gerekiyor. Ancak daha geçen hafta tanıtılmış yepyeni bir PS3 iterasyonunu göz önünde bulundurduğumuzda Sony’nin mevcut konsolla bir süre daha ilgilenmeye devam edeceği anlaşılıyor.

İlgili >> GameSpot

İLGİLİ HABERLER