Eğlence

Sony PlayStation 3’e üç boyutlu oyunları getirmeyi planlıyor

Oyun konsolu pazarında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor ve bu alandaki üç büyük üretici; Nintendo, Microsoft ve Sony her bir müşteri için savaşıyor. Her biri kendi ürünlerini müşteri gözünde daha çekici hale getirmek için yeni özellikler ekliyor.

Microsoft Xbox 360’ın arayüzünü güncelledi, daha kullancı dostu hale getirdi. Nintendo çok yakında akışkan video servisine başlayacağını açıkladı. Öte yandan Sony de PlayStation Home adını verdiği servis ile PlayStation 3 kullanıcıları arasında bir sosyal ağ oluşturma çabasında. Ancak Sony Home’un ötesinde birşeyleri de yakında sunmayı planlıyor. Çok yakında PlayStation 3 ile üç boyutlu oyun keyfi yaşanmaya başlanacak.

3D teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan “Meant To Be Seen” şirketinin CEO’su Neil Schneider Japonyalı şirketin üç boyutlu oyun oynama ve Blu-ray film izleme özelliklerini PlayStation 3’te sunmayı amaçladığını söyledi. Schneider’e göre Sony bu iş için Blitz Game Studios adlı şirketle birlikte çalışıyor. Bu şirket de 3D lisansları geliştrimekle uğraşıyor. 2009’da bu alanda birşeyler görmemiz muhtemel. “PS3 konsolunun en iyi tarafı çalışması için sadece bir BIOS güncellemesine ihtiyaç duyması. Bize söylenen bu yeterliliği BIOS üzerinden PS3’e ekleme yeteneği onu diğer konsollardan ayıran en önemli nokta.” diye ekliyor Schneider.

Bilmeyenler için söyleyelim. Stereoskopik 3D olarak adlandırılan ilgili teknoloji iki boyutlu medyanın görünebilir derinliği görüntülemesine olanak sağlıyor ve bazı filmlerde daha gerçekçi bir hava katmak amacıyla kullanılıyor. Her ne kadar 3D oyun fikri biraz tuhaf gibi görünse de, en azından bazı insanları kesinlikle etkileyecek bir özellik olabilir. Ancak Sony’den bu konu hakkında resmi bir açıklama duymadan, 3D gözlük bulmak için uğraşmamak lazım.

İLGİLİ HABERLER