Eğlence

Sony PlayStation 3D monitör ile tüketicilerin ayağını 3D’ye alıştırmaya çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin bu yılki oyun planlarında üç boyutlu teknoloji büyük bir yer tutuyor. Resistance 3, Uncharted 3 Drake’s Deception ve birçok oyun 3D olarak çıkarılacak. Bunun yanı sıra God of War Origins koleksiyonu da bu yıl içinde üç boyut desteğiyle yeniden yayınlanacak. Genel olarak, Sony’nin hedefi gelecek yıl içinde 100’den fazla 3D oyunu çıkarmış olmak.

Şirket 3D teknolojisine gerçekten önem verdiğini göstermek amacıyla E3’te yeni bir 3D monitörü de tanıttı. Yüksek çözünürlüklü 2D ve 3D görüntüleri izlemeye olanak sağlayan Sony markalı bu monitör uygun bir fiyata sahip olacak, böylelikle müşterilerin ayağının bu teknolojiye alışması sağlanacak. 1.8 metrelik bir HDMI kablosuyla gelecek 24 inç’lik bu ekranla birlikte Resistance 3 oyunu ve 3D gözlük de ücretsiz verilecek. Bu paketin fiyatının 499$ olarak belirlenmiş olması Sony’nin ciddiyetini gerçekten ortaya koyar nitelikte.

Herşey sadece bununla bitmiyor. 3D ekran iki farklı oyuncuya aynı ekranda iki farklı 3D ekran görmelerine de olanak sağlıyor. Yani, ekran ikiye bölünmüyor, buna rağmen iki kullanıcı da ekranda farklı görüntüleri görüyor. Oldukça etkileyici olmalı.

Bu ekranla birlikte kullanılacak gözlüklerin farklı 3D TV markalarıyla uyumlu şekilde çalışması bekleniyor. Gözlükler ise 69$’lık ABD satış fiyatına sahip olacak.  3D ekranın tek başına satılıp satılmayacağı da henüz belli değil. Ancak tahmin ediyoruz ki, bu fiyatlar birçok tüketicinin üç boyutlu oyun keyfine daha çabuk adapte olmasını sağlayabilir.

İlgili – Sony PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER