Teknoloji

Sony’nin Pikachu kod adlı cihazı benchmark testlerinde boy gösterdi

xperia xz inceleme

xperia xz incelemeSony, ayın son günlerinde Barselona’da başlayacak 2017 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2017) iddialı biçimde hazırlanan şirketler arasında yer alıyor. Japon elektronik devinin MWC 2017’de beş yeni akıllı telefonu görücüye çıkaracağı iddia ediliyor. Bu beş cihazdan birisinin amiral gemisi olarak konumlanacağı, 4K çözünürlüklü ekran ve 23 megapiksel kamera barındıracağı da söylentiler arasında yer alıyor. Sony Pikachu kod adıyla anılan bir telefona ait olduğu söylenen benchmark sonuçları da, MWC 2017’ye kısa bir süre kala internete sızdı.

Söz konusu cihaza dair dedikodular uzun süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Pikachu daha önce G3112 ve Hinoki adlarıyla da anılmıştı. Pikachu ismi yeni olsa da, sızan özelliklerinin daha önceki sızıntılarla benzerlik göstermesi güvenilirliğini artırıyor.

Akıllı telefonda 720p çözünürlüklü 5 inç ekran bulunması bekleniyor. Sekiz çekirdekli MediaTek Helio P20 işlemciye 3 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Bütün bu özellikler, orta segmentte konumlanacak bir akıllı telefonu işaret ediyor. Akıllı telefonun arkasında 21 megapiksel çözünürlüklü kameranın bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

sony pikachuSony Pikachu MWC 2017’de yalnız olmayacak

Pikachu ve henüz kod adı bile ortaya çıkmayan amiral gemisi dışında Sony markalı başka telefonlar da MWC 2017’de ortaya çıkacak. Bu telefonlardan birinin BlancBright kod adını taşıdığı ve orta ile üst segment arasında konumlanacağı söyleniyor. Sony’nin diğer iki yeni telefonunun ise orta segmente yerleşeceği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER